Hurghada

Hurghada

Tai populiarus kurortas, kurio krantus skalauja Raudonoji jūra. Šis kurortas pastatytas tik prieš keliolika metų, anksčiau tai buvo ramus žvejų miestelis. Vanduo Raudonosios jūros pakrantėje yra toks pat skaidrus ir nepamirštamas kaip ir senieji šalies paminklai. Povandeninis šios jūros pasaulis yra pats turtingiausias ir spalvingiausias visame Šiaurės pusrutulyje. Vandens švarumą ir skaidrumą lemia tai, jog į ją neįteka nei viena upė. Pagal viešbučių kiekį vienam asmeniui Hurgada užima pirmą vietą pasaulyje.

Šiuo metu Hurgadoje gyvena apie 35 tūkstančius gyventojų. Šiame kurorte galima ne tik puikiai pailsėti, bet ir patirti aibę nuotykių užsakius įvairias ekskursijas – į Luksorą (270 km) arba Kairą (500 km). Nepakartojamos iškylos laivu iki koralinių rifų, kur galima pasigrožėti nuostabiais pavandeninio pasaulio vaizdais. Nuotykių kupina išvyka džipais į dykumą, kur susipažinsite su tikraisiais dykumos gyventojais beduinais, galėsite stebėti nuostabų saulėlydį, kuris ilgam paliks neišdildomus prisiminimus apie praleistą dieną dykumoje… Palydėjus saulę, Hurgadoje galima pasinerti į naktinį kurorto gyvenimą. Čia viliote vilioja įvairios diskotekos, kazino, barai ir kavinės, kurios pasiūlys ne tik mėsos, bet ir nepamirštamo skonio žuvies šašlyko bei kitokių rytietiškų ir europietiškų patiekalų.

Pietinėje kurorto dalyje yra legendiniai rūmai „Tūkstantis ir viena naktis“, pastatyti rytietiškos architektūros stiliumi. Juose kiekvieną vakarą vyksta teatralizuoti pasirodymai apie egiptiečių gyvenimą faraonų laikais.

Straipsniai 1 reklama

Nardymo mėgėjams atsiveria tikras povandeninio pasaulio rojus. Netoli nuo Hurgados Raudonojoje jūroje esanti Giftuno sala – ideali vieta pirmajai pažinčiai su nuostabiu ir paslaptingu povandeniniu pasauliu.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *