Kinų kompiuteriai su indišku Po parklupdys pasaulį ant kelių

Kinų kompiuteriai su indišku Po parklupdys pasaulį ant kelių

Kinijos ir Indijos bendradarbiavimas suteiks mums galimybę pirmauti aukšto lygio technologijų srityje. Kaip praneša Associated Press, KNR premjeras Venis Cziabao pareiškė, kad būtina Kinijoje pagamintiems kompiuteriniams įrenginiams įdiegti indišką programų aprūpinimą.

Lankydamasis technologijų centre Bangalore, premjeras abiejų tautų paprašė pamiršti savo istorinį konkuravimą, kad jos drauge dirbtų, idant prasidėtų „azijietiškas šimtmetis” informacinių technologijų pasaulyje.

Indija neužkariavo pasaulio savo programomis, o Kinija užima stiprias pozicijas aukštos kokybės technikos gamyboje. Abiejose šalyse yra daug pigios darbo jėgos, tuo jos net pranoksta JAV technologinių kompanijų pozicijas. Būtent todėl kinų lyderis pasiūlė indams bendradarbiauti, o ne konkuruoti.

Straipsniai 1 reklama

Pirmadienį įvyks Venio Czjabao pokalbis su Indijos premjeru – ministru Manmoxu Sngchomu. Jo metu bus pasirašyta apie 30 sutikimų dėl politinio, ekonominio ir kultūrinio bendradarbiavimo. Planuojama pasirašyti dokumentus, kurie užbaigs daugelį metų trukusį sienų konfliktą tarp Indijos ir Kinijos.

Views All Time
Views All Time
2497
Views Today
Views Today
2

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

47 + = 48