Kiaulpienių derliaus rinkimas ir džiovinimas
Visas kiaulpienių dalis reikia rinkti kuo toliau nuo greitkelių ir pramoninių rajonų. Taip pat svarbu, kad žemė, kurioje renkami šie augalai nebūtų purkšta herbicidais ir pesticidais.
Kiaulpienės žydi balandžio-gegužės mėnesį, priklausomai nuo oro sąlygų. Renkant kiaulpienių žiedynus reikia stengtis nepažeisti žiedlapių. Surinkus juos išdėlioti pavėsyje vienu sluoksniu ir džiovinti 1 – 2 dienas. Išdžiovintą žaliavą galima laikyti medžiaginiuose maišeliuose iki 12 mėnesių.
Kiaulpienių lapai paprastai renkami prieš prasidedant kiaulpienių žydėjimui ir džiovinami gerai vėdinamoje vietoje, kurios nepasiekia tiesioginiai saulės spinduliai. Sudžiovintus kiaulpienių lapus taip pat rekomenduojama laikyti medžiaginiuose maišeliuose iki 12 mėnesių.
Šaknis galima kasti 3 etapais: prieš pasirodant pirmiesiems lapams, po kiaulpienių žydėjimo ir ankstyvą rudenį.
Iškastos kiaulpienių šaknys nuplaunamos po šiltu vandeniu ir gerai išdžiovinamos. Džiovinti geriausia 40–60 °C temperatūroje. Kuo temperatūra žemesnė, tuo geriau, tik šaknys džius ilgiau. Ar šaknys pakankamai gerai išdžiūvę reikia spręsti pagal tai, kad laužiant ar pjaunant iš jų nebebėga sultys. Išdžiovintos šaknys laikomos natūralių medžiagų induose. Jei laikomasi laikymo sąlygų, šakniastiebiai išsaugo naudingąsias savybes iki 5 metų.

