Dr. Juozas Petraitis – nuo kelnerio iki milijonieriaus

Nuo kelnerio iki milijonieriaus
1975 metais Juozas Petraitis įsidarbino Melburno „Hilton” viešbutyje kelneriu. Priežastis paprasta: jaunam Monašo (Australija) universiteto studentui reikėjo pinigų mokslams. Dienomis lankė paskaitas, vakarais dirbo. Jaunuoliui norėjosi nepriklausomybės, tad iš tėvų piniginės paramos neprašė. Viešbutyje Juozas Petraitis darbavosi maždaug šešerius metus.
„Žinote, darosi sunku atsiminti, kas vyko prieš dvi dešimtis metų, tad ir tikslią datą sunku pasakyti.” – prisimindamas tuos laikus sako Juozas.

Apie 83-iuosius, jau besimokydamas Kembridže, ėmėsi automobilių prekybos. Iš Anglijos į Australiją laivais gabeno Rolls Royce, Jaguar, BMW automobilius. Prekyba sekėsi gerai, tad po kurio laiko, sukaupęs lėšų, ėmėsi nekilnojamojo turto verslo. Nusipirko kelis pastatus Kembridže, vertėsi patalpų nuoma bei pardavimu. Verslas klestėjo. Tuo pat metu Juozas Petraitis susidomėjo meno kolekcionavimu bei prekyba. Dirbdamas šioje srityje, sukaupė nemažą meno kūrinių kolekciją. Beje, gyvendamas Anglijoje, pasižymėjo ne tik kaip sumanus verslininkas. Devintojo dešimtmečio pradžioje Juozas Petraitis konsultavo vietos vyriausybę monetarinės politikos klausimais. Apie devyniasdešimtuosius, jau gyvendamas Lietuvoje, ėmėsi tarpininko vaidmens eksportuojant lietuvišką mėsą į Rusiją, taip pat sėkmingai vystė nekilnojamojo turto verslą. Vėliau kaip tarpininkas dalyvavo gabenant didelius kiekius plieno iš Rusijos į Tailandą.

Views All Time
Views All Time
2983
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

+ 3 = 9