Archives for Kulinarija - Page 8

Savo tautai

Nuo tautos mitybos (maisto produktų atsargų ruošimo ir vartojimo, valgių ir gėrimų gamybos būdų), valgymo įpročių ir papročių priklauso ir žmogaus, kaip asmenybės tapatybė, esybė, geninė sistema, sveikata, išsigimimų lygis, žmonių nutukimas, mąstymas (intelektas), proto galimybės ir imlumas, suvokimo ypatybės,…
Plačiau >>
Kulinarija

Kalėdų tortai

KALĖDŲ STALUI IŠSIKEPKITE GARSIAUSIĄ IR SKANIAUSIĄ PASAULYJE „NAPOLEONO“ TORTĄ Štai dėl šito konditerinio šedevro šiandien vyksta įvairios spekuliacijos ir ne mažesnės batalijos, nei imperatoriaus Napoleono Bonaparto laikais karų ir kovų laukuose. Belgai ramiai aiškina, kad šis tortas galėjo atsirasti tik…
Plačiau >>
Kulinarija

Nepriklausomo mitybos ir kulinarijos eksperto Vincento Sako paslaugos

Maitinimo įmonės originalios koncepcijos paruošimas ir valgiaraščio sudarymas (iki 50 patiekalų), o dirbančiose maitinimo įmonėse nepertraukiant darbo naujo valgiaraščio įdiegimas ir personalo išmokymas naujų patiekalų ir gėrimų gamybai restauruojamiems dvarams, kaimo turizmo sodyboms, pakelės tavernoms ir smuklėms, miestų ir miestelių…
Plačiau >>

Lietuvos kulinarijos paveldas: Išterlioti Aleliumai ir Kūčios su Kalėdomis

Lietuvos kulinarijos paveldas IŠTERIOTI ALELIUMAI IR KŪČIOS SU KALĖDOMIS Adventas jokiu būdu nėra žydų krikščionybės religinis laikotarpis, atneštas mums iš Vakarų Europos ir priverstinai kalaviju bei krauju „apkrikštijus“, o tiesą kalbant - praplovus lietuviams smegenis - įdiegtas svetimo gyvenimo būdas,…
Plačiau >>
Kulinarija

Nepriklausomo mitybos ir kulinarijos eksperto Vincento Sako paskaitos

NEPRIKLAUSOMO MITYBOS IR KULINARIJOS EKSPERTO VINCENTO SAKO PASKAITOS SU ILIUSTRACIJOMIS, DEGUSTACIJOMIS, MAISTO PRODUKTŲ, VALGIŲ IR GĖRIMŲ GAMYBOS MOKYMU Sveikos mitybos ir vietinių ekologiškai švarių bei sveikų maisto produktų gamybos bendruomenių kūrimosi pagrindai. Lietuvos kulinarijos paveldas. Kas yra tikra duona ir…
Plačiau >>
Kulinarija

Lietuvos aukštosios kulinarijos naikinimas (I dalis) Kas per dalykas yra dvarų etiketas?

Lietuvos dvaruose dvarininkų puotas aptarnaudavo gražiausiomis livrėjomis aprengti tarnai, o ne klumpėtos tautiniais rūbais aprengtos dvaro mergos, kaip dabar kai kur regime. Stalai ir kėdės būdavo prabangūs baldai, o ne neobliuotų lentų stalai ir suolai, kaip „Forto“ dvare ar smuklėse…
Plačiau >>
Kulinarija

Lietuvos aukštosios kulinarijos naikinimas (I dalis) Ar yra Lietuvos aukštoji virtuvė?

Lietuvoje galima rasti kokių tik nori tautų restoranų, tačiau kodėl nėra nė vieno lietuviškų valgių restorano? Negi geri Lietuvos kulinarai, virėjai ir kepėjai visi iki vieno išvyko iš Lietuvos, o čia pasiliko vien tik pameistrio lygio virėjėliai, mokantys gamintis tik…
Plačiau >>
Kulinarija

Kaip Kūčios tapo apsirijėlių švente

Atsakymas moksleiviams ir jų mokytojams Gruodžio mėnuo, adventas, Kalėdos, Naujieji metai, žiema – kuo šis mėnuo, šventės, metų laikas yra ar buvo ypatingi maitinimosi požiūriu? Adventas jokiu būdu nėra žydiškos krikščionybės religinis laikotarpis, atneštas mums iš Vakarų Europos ir priverstinai „apkrikštijus“,…
Plačiau >>