Restoranas “Yakata”
Kauno senamiestyje, netoli Nemuno ir Neries santakos, pasirodė mažas prekybinis japonų laivas „YAKATA”. Būtent taip vadinasi pirmasis mūsų mieste nedidelis japoniško maisto restoranas, esantis M. Valančiaus gatvėje. „YAKATA” – tai dovana gurmanams. Tarp gausybės mieste esančių virtuvių japoniški valgiai – tikras atradimas gurmanams, pikantiško ar tiesiog kitokio maisto mėgėjui.
Restoranas „Yakata ” įsikūręs Kaune, M.Valančiaus g. 14, netoli Kauno Pilies.
Restorano „YAKATA” interjeras sukurtas taip, kad pasijustum tarsi mažame japoniškame prekybiniame laivelyje. Čia galima aptikti įvairios japoniškos atributikos: rankų darbo autentiškų keramikės gamintų indų, natūralaus bambuko pakabų, medinių laivų, padėkliukų, sušiui patiekti.
„YAKATA” žavus ne tik interjeru. Restorano lankytojų skonį pamalonins daugiau kaip 60 pavadinimų karštųjų ir šaltųjų patiekalų. Valgiaraštyje dominuoja šviežios žuvies – tuno, lašišos, upėtakio, jūros ešerio ir t.t. – patiekalai. Be žuvies, čia taip pat galima paragauti įvairių jūros gėrybių, vištienos, kiaulienos ir jautienos patiekalų. „YAKATA” – vienintelė Kaune vieta, kurioje siūloma autentiškų japonų patiekalų, taip pat restorano virėjo sukurtų valgių, ruošiamų iš daigintų sojos pupelių daigų, „Tofu” varškės ar žaliosios arbatos ledų. Svečiams siūloma patirti nepamirštamą įspūdį ir išmėginti savo kulinarinius sugebėjimus pasigaminti populiarų Japonijoje karštąjį patiekalą „Šiabu Šiabu”.
Nuo seno japonai garsėja arbatos rūšių gausa ir giliomis jos gėrimo tradicijomis. „YAKATA” jums siūlo pasimėgauti įvairiomis japoniškos arbatos rūšimis : „Sencha”, „Genmaicha”, „Ginkgo”, „Amacha buddha tea”, žaliąja „Matcha” ir kt.
Nesijaudinkite, jai nemokate naudotis lazdelėmis, – dėmesingi padavėjai greitai to išmokys. O jei nenorėsite, galėsite naudotis įprastais įrankiais.