Azijos ir Kaukazo tautose toškinį “Kazan Kebab” daro vyrai. Moterys jiems padeda: ruošia daržoves, kitus ingredientus ir, žinoma, paruoštą valgį valgo.

Mėsą geriausia pirkti iš pažįstamų žmonių. Gyvyliai ar galvijai turi būti užauginti nedideliuose ūkiuose, kiek įmanoma natūralioje aplinkoje, ir tiek juos auginant, tiek skerdžiant, neturi patirti emocinio smurto. Žydai tokią mėsą vadina “košerine”.

Ruošiamas šis patiekalas specialiame puode “Kazane” ant atviros ugnies, vanduo neturi apsemti produktų. Tam tikslui puodo dugne padaromos grotelės iš vaisinų medžių šakelių, ant kurių sluoksniais sudedama mėsa, juodosios slyvos, nesmulkintos bulvės, morkos, svogūnai, paprika ir prieskoniai.

Sukrovus maisto produktus, jie perdengiami šviežiais kopūsto arba vynuogių lapais ir ant lėtos ugnies troškinama apie 2 – 3 valandas. Laukiant patiekalo, galima gerti žlelių arbatą ir šnekučiuotis apie gyvenimą. Gero apetito!


Jei manote, kad mūsų darbas Jums reikalingas, galite paremti:
“Mūsų Gretas” – bendraminčių sambūrį. Viešoji Įstaiga “Kaisakas”, LT477300010078090515, aukojant rašyti “auka Mūsų Gretų veiklai”.
Privačiai – Kazimieras Juraitis, LT367300010072535911

Views All Time
Views All Time
40
Views Today
Views Today
1
0 0