Gizos piramidžių dydis

Gizos piramidžių dydis

Kairo vakaruose, Gizoje (kitaip dar „aistrų saloje” :)), išdidžiai stovi įžymiausi statiniai žmonijos istorijoje – Gizos Piramidės. Vienas iš septynių pasaulio stebuklų. Pastatytos trim karaliams – Knufu, Khafre ir Menkaure. Kuom jos taip traukia ir stebina žmones? Kuom ypatinga jų forma? Kodėl tiek daug spėlionių, kalbų apie jas? Sunku suvokti jų galybę ir dydį nepabuvojus Egipte.

Cheopsas – didžiausia Gizos piramidė, originalus jos dydis apie 147m-160m, tikslų pradinį dydį nustatyti sunku, kadangi tik apytiksliai galima apskaičiuoti koks galėjo būti jos aukštis. dabar, nuėmus viršutinę dalį – 137m. Pastatyta iš 2,3-2,5 milijono akmens blokų, kurių kiekvieno svoris apie 2,5 tonos. Gizos piramidės pastatytos iš 3 rūšių akmens – paprastojo kalkakmenio, baltojo kalkakmenio ir viduje – granito.

Žavėjimasis milžiniškais Gizos piramidžių dydžiais paskatino žmones atrasti verčiančius susimąstyti faktus :

Straipsniai 1 reklama

Vieta, kurią užima didžioji piramidė yra pakankamai didelė , kad joje tilptų Florencijos, Milano ir Šv.Petro katedra esanti Romoje!

Kaip ir Londono šv.Pauliaus ir Westminster Abbey'jaus katedros.

Napaleono įvertinimu – iš piramidėje esančio akmens būtų galima apjuosti Prancūziją 30m. aukščio ir 30 cm pločio siena!

Kadangi skaičiai mažai tepadeda suvokti dydį, pasitelkim vaizduotę…

Montaže matote, kaip atrodytų piramidės, jeigu būtų pastatytos Londone, šalia Šv.Pauliaus katedros. Įspūdinga, ar ne? Aplankius Egipto piramides niekas negrįžta be įspūdžių.

Jeigu dar nepajutote dydžio, pabandykit taip.. Užmerkit akis ir įsivaizduokit, kad stovit prieš devynaukštį namą (įsivaizduokit kur jūs, ir kur baigiasi namas), tada , stovėdami ant žemės, pakelkit akis ir pažiūrėkit į namo stogą (aukštokai, ar ne? ), o dabar uždėkit dar vieną devynaukštį ant jo, dabar jau įsivaizduokit kur jo stogas (žiūrėkit iš apačios!), tada dar vieną, ir dar vieną, ir dar vieną – vuale! Dabar jūs žiūrite į piramidės viršūnę! O kad būtų dar aiškiau, kitą kartą kai eisit pro devynaukštį, pažiūrėkit į jo stogą, uždėkit ant jo dar 4 tokius pat namus ir pabandykit „pamatyti” stogą. Garantuoju – ne tik žinosite, bet ir Pajusite, kodėl tiek daug kalbama apie piramides.

Views All Time
Views All Time
9851
Views Today
Views Today
2

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

1 + 4 =