Marinavimas. Skaitytojų receptai. 1 dalis
Marinuoti agurkai griežinėliais. Į 2,5 l verdančio vandens įdėti krapus, vyšnių lapus ir pavirinti 2-3 minutes. Nuovirą nukošti ir į jį įdėti prieskonius agurkų marinavimui, cukrų, druską bei actą. Užvirinti ir pavirti 2-3 minutes. Marinatą užpilti ant supjaustytų griežinėliais agurkų. Užpylus palaikyti per naktį vis pamaišant, kad visi agurkėliai gerai įsimarinuotų.
Ryte pakaitinti, bet neužvirinti ir supilti į stiklainius. Daržovių iešmeliai žiemai. Prieš ruošiant daržovytes, iešmelius patrumpinu ir užplikau verdančiu vandeniu (iešmeliai labai lengvai trumpinami replių pagalba). Nuplautas paprikas pasmulkinu, agurkėlius perpjaunu pusiau. Išspaudžiu...