Kategorija: Konservavimas

Marinavimas. Skaitytojų receptai. 1 dalis

Marinuoti agurkai griežinėliais. Į 2,5 l verdančio vandens įdėti krapus, vyšnių lapus ir pavirinti 2-3 minutes. Nuovirą nukošti ir į jį įdėti prieskonius agurkų marinavimui, cukrų, druską bei actą. Užvirinti ir pavirti 2-3 minutes. Marinatą užpilti ant supjaustytų griežinėliais agurkų. Užpylus palaikyti per naktį vis pamaišant, kad visi agurkėliai gerai įsimarinuotų. Ryte pakaitinti, bet neužvirinti ir supilti į stiklainius. Daržovių iešmeliai žiemai. Prieš ruošiant daržovytes, iešmelius patrumpinu ir užplikau verdančiu vandeniu (iešmeliai labai lengvai trumpinami replių pagalba). Nuplautas paprikas pasmulkinu, agurkėlius perpjaunu pusiau. Išspaudžiu...

Marinavimas. Skaitytojų receptai. 2 dalis

Marinuotos morkos. Jaunas morkas nuvalykite ir nuplaukite, verdančiame vandenyje pamirkykite 2 - 4 min. Tada morkas atvėsinkite šaltame vandenyje ir supjaustykite vienodos formos gabaliukais, suberkite į stiklainius, prieš tai ant dugno pribėrę prieskonių. Morkas užpilkite karštu marinatu. Stiklainius pasterizuokite verdančiame vandenyje 0,5 l - 15 min., o 1 l talpos 25 min. Švieži saldžiarūgščiai marinuoti agurkai. Paruoštus agurkus 2-3 min. Plikyti pasūdytame verdančiame vandenyje ir, staigiai atvėsinus šaltu vandeniu, sudėti į stiklainius. Iš nurodytų produktų išvirti marinatą ir karštą užpilti ant agurkų. Stiklainius...