Paroda „INFOBALT” – jau 12 metų besitęsiantis reiškinys

Paroda "INFOBALT" - jau 12 metų besitęsiantis reiškinys

Keletas faktų ir argumentų dėl informacinės visuomenės tehcnologijų parodos „INFOBALT 2005” tikslingumo ir naudos Lietuvos ekonomikos plėtrai bei šalies įvaizdžio stiprinimui.

Asociacija „Infobalt“, atstovaujanti Lietuvos ITT rinką, kurios metinė apyvarta 2004 metais siekė 4,2 milijardo litų bei sudarė apie 7 proc Lietuvos bendro nacionalinio produkto ir vienijanti 165 Lietuvos informacinių technologijų ir telekomunikacijų (ITT) įmones, 12 metų iš eilės kartu su partneriais ( LR Ūkio ministerija, VisusPlenus, Litexpo, IVPK prie LR Vyriausybės, LEPA ir pan.) organizuoja didžiausią Baltijos ir visame Rytų Europos regione informacinės visuomenės technologijų parodą INFOBALT.

1. Paroda INFOBALT‘2005, kurios ekspozicija bus skirta tam, kad Lietuvos ir užsienio lankytojai, kurių tikimasi sulaukti apie 60 000, verslo ir valstybinio sektoriaus atstovai susipažintų su naujausiomis ITT technologijomis bei suprastų jų panaudojimo ekonominę naudą, atliepia LR Vyriausybės priimatai ( 2005 05 25) „Lietuvos informacinės visuomenės plėtros“ strategijai bei asociacijos INFOBALT įgyvendinamiems „Lietuvos žinių visuomenės prioritetams“ ( dokumentai pridedami ).

Straipsniai 1 reklama

2. Parodose „Infobalt“ 2000-2004 metais apsilankė virš 250 000 lankytojų, dalyvavo virš 700 ITT įmonių, buvo surengtos 6 tarptautinės konferencijos informacinės visuomenės plėtros temomis, dalyvavo virš 40 tarptautinių verslo delegacijų, stendus buvo įkūrę apie 80 užsienio ITT įmonių bei prisistatė 30 jungtinių šalių stendų iš Šiaurės Amerikos, Europos ir Azijos bei NVS šalių.
  
3. Paroda „Infobalt“ yra viena iš nedaugelio infrormacinės visuomenės technologijoms skirtų
parodų ES, kuri eilę metų auga (5-10 proc.), kai tuo pat metu dauguma svarbiausių ES  vykstančių parodų mažėja (10-20 proc.). Paroda „Infobalt“ ne tik pritraukia užsienio verslininkus bei žiniasklaidos susidomėjimą , bet ir suteikia galimybę Lietuvos verslininkams taupyti kaštus, susijusius su brangiu dalyvavimu užsienio renginiusoe. 

4. Ne tik dėl augančio Lietuvos ITT rinkos potencialo, bet ir dėka parodos „Infobalt“ vykstančių dvišalių verslo kontaktų, Lietuvos ITT produkcijos ir paslaugų eksportas per paskutinius 4 metus išaugo 120 proc. ir 2004 metais siekė apie 45 milijonus eurų, o bendras Lietuvos ITT sektoriaus metinis augimas 2001-2004 m. buvo nuo 12 iki 22 proc.

5. Paroda „Infobalt“, tai ir Lietuvos vartotojams svarbiausias įvykis, kurio metu verslo įmonės ir visuomeninės organizacijos informuoja apie visas ITT naujoves bei jų pritaikymo galimybes kasdieniame darbe, viešajame sektoriuje bei namuose.

PARODA INFOBALT‘2005

2005 m. spalio 27-29 d. vyks jau 12-oji tarptautinė Informacinių technologijų ir telekomunkacijų (ITT) ir raštinės įrangos paroda „Infobalt“. Šiais metais parodoje dalyvauti planuoja virš 150 ITT įmonių. Dalyvių registracija tęsiasi iki pat spalio vidurio. Tikimasi sulaukti svečių iš 30 užsienio  bendrovių  bei svarbių verslo misijų ( ITT įmonių verslo misijos iš Anglijos, Italijos, Baltarusijos). Dalis ekspozicijos (1,2,5 salės) bus skirta sparčiai besivystančiai namų vartotojų rinkai. 

INFOBALT‘2005 metu vyksiančioje  ITT sprendimų forumo ekspozicijoje (5 salės galerija) bus  pristatomi Lietuvos ITT įmonių sukurti sprendimai verslui, valstybiniam sektoriui,  specialistams, eksportui. Parodos „Infobalt“ organizatoriai siekia paversti parodą Rytų Europos ITT verslo forumu ir kartu su partneriais pritraukti daugiau investicijų į LR žinių ekonomikos sektorių bei skatinti Lietuvos ITT įmones aktyviau dalyvauti bendruose projektuose su ES, NVS ir kt. šalių verslo įmonėmis bei tarptautinėmis organizacijomis.

Parodos INFOBALT‘2005 numatomi renginiai:

Spalio 27-29 d.; „Litexpo“

– Ekspozicija masiniam vartotojui (1,2,5 salės)

– ITT sprendimų forumas (5 salė)

– El. paslaugų paviljonas (5 salė)

– Mokslo ir technologijų parkas (5 salė)

– Seminarų programa (1,2,5salėse)

– El. pramogų ir el. įrenginių „namų vartotojui“  ekspozicija ( 1,5 salės)

– Su ITT ir parodos tematika susiję renginiai Vilniaus mieste

– Konkursai ir kt šou visas parodos dienas

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *