Moksleiviai nori, kad draudimas rūkyti viešose vietose įsigaliotų jau šią vasarą

Moksleiviai nori

Radvilų gimnazijos X klasės moksleiviai, dalyvaujantys konkurse ,,Nerūkanti klasė” pareiškė norą dalyvauti Seime pristatant Tabako kontrolės įstatymo pataisas. Toks gimnazijos direktoriaus prašymas išsakytas prasidėjus aktyviai visuomenės kampanijai dėl rūkymo uždraudimo viešose vietose.

Moksleivių ir jaunimo organizacijos neabejingos minėto įstatymo pataisoms, kuriomis siekiama uždrausti rūkyti restoranuose, kavinėse, baruose ir kitose žmonėms aptarnauti skirtose patalpose. Praėjusią savaitę vykusio Sveikatos apsaugos ministro Žilvino Padaigos susitikimo su moksleivių ir jaunimo organizacijomis metu buvo vienbalsiai išsakytas pritarimas Sveikatos apsaugos ministerijos inicijuotoms tabako kontrolės įstatymo pataisoms.

Lietuvos mokinių parlamento atstovės Ksenijos Paksinos teigimu, mokinių parlamentas pasisako už tai, kad draudimas rūkyti kavinėse, baruose, klubuose, diskotekose ir kitose viešose vietose įsigaliotų jau šią vasarą. Daugelis moksleivių vasarą įsidarbina įvairiose kavinėse bei baruose, todėl jie norėtų dar šią vasarą dirbti nerūkomose patalpose.

Straipsniai 1 reklama

LR Seimo nariai taip pat pritaria Sveikatos apsaugos ministerijos inicijuotoms tabako kontrolės įstatymo pataisoms. Penktadienį LR Seimo LSDP frakcijos narė Birutė Vėsaitė išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad imtasi iniciatyvos surinkti 49 Seimo narių parašus, kad Seime kuo skubiau būtų svarstomos Tabako kontrolės įstatymo pataisos. „Džiaugiuosi, kad visuomenėje prasidėjo aktyvi kampanija dėl rūkymo uždraudimo viešose vietose,- sako B.Vėsaitė. – Parlamentarai taip pat negali likti abejingi trim ketvirtadaliams visuomenės narių, kurie pritaria rūkymo ribojimui kavinėse, restoranuose bei kitose viešose vietose”.

Pranešime teigiama, jog pradėjus rinkti parlamentarų parašus dėl Tabako kontrolės įstatymo pataisų, kuriomis siekiama, kad draudimas rūkyti restoranuose, kavinėse, baruose įsigaliotų jau nuo 2006 m. liepos 1 d., parlamentarai pritaria jos iniciatyvai. Tam, kad įstatymo projektas Seime būtų svarstomas skubos tvarka, reikia surinkti 49 parlamentarų parašus.

Primename, kad Vyriausybė 2006 m. sausio 19 d. pritarė Sveikatos apsaugos ministerijos inicijuotam Lietuvos Respublikos tabako kontrolės įstatymo pataisų projektui ir pateikė jį Lietuvos Respublikos Seimui.

Views All Time
Views All Time
5581
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

18 + = 28