Skiepytis nuo kiaulių gripo ar ne?

Skiepytis nuo kiaulių gripo ar ne?

Mano giliu įsitikinimu, skiepijimasis nuo kiaulių gripo ne tik kad nereikalingas, bet gali būti pavojingas sveikatai ir netgi gyvybei. „Skiepytis? Tik per mano lavoną“, pasakytų tūlas lietuvis. Aš turiu pasirinkimą, o jūs spręskite patys.

JAV, Europos ir daugelio kitų pasaulio šalių vyriausybės užsakė milžiniškus kiekius eksperimentinės ir mažai ištirtos vakcinos, kuri neva sustiprins imunitetą ir apsaugos nuo H1N1 (kiaulių) gripo. Tačiau apie tai, ar ši vakcina nebus labiau pavojinga už patį gripą, atsakingos JAV bei pasaulio sveikatos organizacijos nekalba. Aš asmeniškai tuos žmones suprantu ir manau, jog tai daroma dėl dviejų dalykų. Pirma, jeigu iš tikro kils pasaulinė kiaulių gripo epidemija ir mirs milijonai žmonių, jie bus apkaltinti, kad nieko nedarė. Antra, vakcinos pardavimas – didžiulis pelnas, kurio atsisakyti būtų „nepelnyta bausmė“ jų piniginėms. Todėl tegu nuo vakcinos miršta tiek pat žmonių, kiek ir nuo gripo – Pasaulio sveikatos organizacijos funkcionieriai ir vaistų gamintojai sugebės pasiteisinti bei išlikti neapkaltinti. Jie nusprendė daryti „kažką“ ir nesvarbu, ar tai bus naudinga žmonių sveikatai, ar žalinga, bet svarbiausia – pelninga. Suprantu aš tuos žmones… 

Eksperimentinė „pagreitintos gamybos“ vakcina

Straipsniai 1 reklama

Kaip žinia, ši vakcina pradėta gaminti pavėluotai. Tai natūralu, nes kiaulių gripo virusas atsirado tik balandžio mėnesį. Paprastai sezoninio gripo vakcina pradedama ruošti anksti pavasarį, nes jai pagaminti reikia 26 savaičių, t.y. – pusės metų. Ji ruošiama „viduramžių metodu“ – naudojant vištų kiaušinius. Kiaušiniuose yra auginami gripo virusai, kurie vėliau (negyvi ar pusgyviai) suleidžiami žmonėms, kad jų organizmas įgytų imunitetą prieš šį virusą. Tačiau naujai H1N1 gripo vakcinai pagaminti suteikta privilegija – jos gamybai skirta dvigubai mažiau laiko. JAV ligų kontrolės ir apsaugos organizacija (Centers for Disease Control and Prevention – CDC) išleido nurodymą, kad kita JAV biurokratinė organizacija – Maisto ir vaistų administracija (Food and Drug Administration – FDA) leistų vaistų gamintojams gaminti šiuos eksperimentinius vaistus „pagreitintu būdu“! Jeigu tikėti žymiu alternatyvios medicinos gydytoju J. Mercola, kiaulių gripo vakcinai „užauginti“ bus naudojamos žmogaus kepenų ląstelės. Bet ar šis metodas patikrintas ir ar tokiu būdu pagaminta vakcina bus saugi, Mercola nežino. Manau, kad niekas nieko apie šios vakcinos saugumą konkrečiai nežino. Pasirodo, jog ta pati CDC užmerkia akis į tai, jog ši vakcina nepraeis normalių FDA nustatytų bandymo terminų. Vakcinos bandymai bus pagreitinti, t.y. – paviršutiniški. Štai ką pareiškė britų kompanija „GlaxoSmithKline“, gaminanti šią vakciną: „Klinikiniai bandymai bus limituoti, nes vakciną vyriausybėms reikia pateikti kiek galima anksčiau. Papildomi tyrimai bus reikalingi, bet jie bus pravesti PO TO, kai vakcina bus pradėta naudoti“. Ką tai reiškia? Ogi tai, kad visi, kas skiepysis nuo kiaulių gripo, taps eksperimentiniais triušiais. Ir visiškas absurdas, kad šiais eksperimentiniais, beveik visiškai neištirtais vaistais pirmiausia bus skiepijami vaikai, pradedant nuo pusės metų. Apsaugok, Viešpatie, mus nuo tokio medikų rūpesčio!

Įdomu tai, jog ne visos vyriausybės „pametė galvas“ dėl kiaulių gripo. Kaip pareiškė Prancūzijos sveikatos ministrė Roselyne Bachelot-Narquin, ji nemato reikalo, kad vaistų gamintojai sutrumpintų klinikinius vakcinos bandymus ar jų visai atsisakytų. Atrodo, jog prancūzams labiau rūpi savo žmonių sveikatos saugumas, nei JAV atsakingiems pareigūnams (beje, tai ir taip jau seniai aišku).

1976 m. kiaulių gripo vakcinos skandalas

Šiuolaikinės medicinos istorija pilna pačių bjauriausių medicinos atvejų. Daugelį jų nuo visuomenės pavyksta nuslėpti. Tačiau kai kuriems vis dėlto pavyksta prasimušti pro slaptumo uždangą. Blogiausia, kad tokie atvejai yra greitai pamirštami, o žmonės ir toliau aklai tiki šiuolaikinės medicinos melu bei jiems brukama propaganda.

Vienas iš šių „kiauliškų“ atvejų – 1976 kiaulių gripo vakcinos skandalas.

Vyresnio amžiaus žmonės turėtų prisiminti prezidento H. Ford laikais sukeltą kiaulių gripo epidemijos paniką. Epidemijos, kaip tokios, paprasčiausiai nebuvo. O įvyko štai kas. 1976 m. vasario 5 d. JAV armijos centre Fort Dix (NJ) 19 metų kareivis pasiskundė esąs pavargęs ir jaučiantis silpnumą. Kitą dieną jis mirė. Keturi kiti kareiviai taip pat pasijuto blogai ir buvo paguldyti į karo ligoninę. (Po to šiame armijos centre buvo ir daugiau susirgimų, bet visi kariai pasveiko.) Po dviejų savaičių buvo paskelbta, kad šalyje siaučia naujas gripo virusas – kliaulių gripo A-H1N1 atmaina. Vėliau buvo nustatyta, jog 1976 m. kiaulių gripas „siautė‘ tik apie tris savaites ir tik Fort Dix kareivinėse. Nežiūrint to, šalyje buvo pravesta masinė gyventojų vakcinacija nuo kiaulių gripo, be reikalo paskiepijant 46–48 mln. amerikiečių. Blogiausia šioje istorijoje tai, kad dėl vakcinos sukeltų komplikacijų mirė 25 žmonės, o per 500 buvo paralyžiuota. Dėl to skiepijimas buvo anksčiau laiko sustabdytas, o vaistų gamintojams iškelta net 4000 bylų 3,5 mlrd. dolerių sumai. Ir visa tai atsitiko tik dėl to, kad nuo kiaulių gripo mirė tik VIENAS vienintelis žmogus – minėtas Fort Dix karys. Visa kita padarė vyriausybės bei medikų sukelta panika ir nauji neišbandyti vaistai.

Norintiems patiems susipažinti su blogos vakcinacijos praktika, siūlau pasižiūrėti „You Tube“ „60 minutes: Truth about swine flue 1976“. Atkreipiu dėmesį, kad šis 1979 m. CBS TV videoreportažas turi dvi dalis. Todėl, pasižiūrėję pirmą dalį, pasiieškokite ir antros. Šiame reportaže, be kita ko, pasakojama apie sveikos ir aktyvios moters Judie Roberts atvejį, kai po skiepų visam amžiui ji tapo invalide. Jos žodžiais tariant, jeigu ji būtų žinojusi apie galimas skiepų komplikacijas, ji niekada nebūtų skiepijusis nuo gripo. Tačiau moteriai apie tai niekas nesakė, o atvirkščiai, TV ir laikraščiai tikino, jog vakcina yra visiškai nepavojinga ir visus apsaugos nuo mirtino gripo. Ji patikėjo šiuo melu, o po to jau buvo per vėlu.

Vakcinos gamintojai neatsakingi už galimas pasekmes

Didžiausią įtarimą dėl naujų vaistų saugumo sveikatai kelia faktas, kad šių metų birželio 25 d. Sveikatos ir gyventojų aptarnavimo departamento (Department of Health and Human Services – DHHS) sekretorė Kathleen Sebelius išleido potvarkį, apsaugojantį kiaulių gripo vakcinos gamintojus nuo baudžiamosios atsakomybės. Štai ką rašo Meryl Nass, M.D. straipsnyje „Teisinis imunitetas duotas kiaulių gripo vakcinos gamintojams: ką tai reiškia?“ (Legal immunity set for swine flu vaccine makers: What are the implications?): „Paskutinį kartą, kai vyriausybė griebėsi didelės kampanijos prieš naują kiaulių gripą, tūkstančiai žmonių teismams pateikė ieškinius, tvirtindami, kad jie nukentėjo nuo skiepų sukelto pašalinio poveikio. Šį kartą vyriausybė iš anksto ėmėsi atitinkamų priemonių, kad to neįvyktų. Penktadienį (t.y. birželio 26 d.) vyriausybės sveikatos atstovai pareiškė, kad  DHHS sekretorė Kathleen Sebelius pasirašė dokumentą, kuris vakcinos gamintojams ir valstybiniams tarnautojams suteikė imunitetą nuo teismų.“

Ką jūs apie tai galvojate? Argi čia nekvepia medikų ir vyriausybės sąmokslu? Ir argi po tokio dokumento pasirašymo dar jums kyla noras eiti skiepytis? Labai prašom! Jeigu jums kas nors atsitiks, sakysim, dalinis kojų paralyžius (kaip Judie Roberts atveju 1976 m.), jūs negausite nė skatiko.

Duotas teisinis imunitetas vakcinos gamintojams suteikia galimybę net nekvaršinti sau galvos dėl to, kad pagaminti ją saugesnę. Kam stengtis – vis tiek niekas jų dėl „klaidų“  teisti negalės. Kam leisti milijonus dolerių vaistų tyrimams – geriau eksperimentinę vakciną išbandyti ant nieko neįtariančių gyventojų – tas gi nieko nekainuoja!

Vakcinos gamintojai nesuinteresuoti daryti nuodugnių jos tyrimų ir dėl kitos priežasties. Kokios, paklausite jūs? Ogi, jeigu skiepijimo vajaus įkarštyje vakcina pasirodys tikrai bloga, jie galės pasiteisinti, kad „nieko apie tai nežinojo, laiko tyrimams buvo duota pernelyg mažai“. Taigi, kuo mažiau apie vakcinos pašalinius efektus jie dabar žinos, tuo jiems bus geriau galimo skandalo atveju. Scenarijus tokiu atveju būtų paprastas: tūkstančiai nukentėjusių žmonių, tačiau vaistai jau parduoti, pinigai (planuojama $49 mlrd. pelno) – susižerti, dėl blogų pasekmių jie neatsakingi, o jeigu kas nors ir prisikastų iki jų, jie galėtų įrodyti, kad nieko apie tai nežinojo. Ar dar galima ką nors geriau sugalvoti? Nei sovietai, nei kinų maoistai apie tokius medicininius kriminalus net nesapnavo. Atsilikę jie buvo nuo dabartinių kapitalistų, ką ir besakyti.

Išvada

Mano nuomone, besiskiepydami jūs sutinkate: 1) būti bandomasis triušis; 2) rizikuoti savo ir savo vaikų sveikata; 3) negauti nė skatiko už sveikatos suluošinimą, jeigu taip atsitiktų; 4) papildyti farmacininkų pinigines už neištirtą ir abejotiną produktą.

Bet ar žinote, kad egzistuoja dešimtys natūralių būdų, padedančių apsisaugoti nuo gripo? Nors niekas negali duoti garantijos, kad natūralios priemonės 100 proc. visus apsaugos (tai priklauso nuo individualaus žmogaus organizmo savybių), jos yra daug kartų patikimesnės, negu neaiški, neištirta, potencialiai žalinga (visos vakcinos tam tikru laipsniu yra kenksmingos) eksperimentinė vakcina.Tačiau apie natūralias priemones, galinčias apsaugoti nuo gripo, apie kurias man pavyko sužinoti, papasakosiu kitame straipsnyje

Views All Time
Views All Time
1976
Views Today
Views Today
2

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

88 − = 86