V.Uspaskichas kol kas neketina atsistatydinti

Ūkio ministras Viktoras Uspaskichas ignoruoja opozicijos lyderio Andriaus Kubiliaus raginimą atsistatydinti iš posto, nors konservatoriai grasina pareikšti jam nepasitikėjimą.

„Ačiū Dievui, kad valstybei vadovauja ne opozicija, o valdančioji dauguma. A. Kubilius per dažnai kelia kardą. Yra paprastas posakis – tas, kuris pakelia kardą, nuo kardo ir miršta”, – antradienį žurnalistams sakė ministras.

Jis pareiškė neketinantis sustabdyti savo kaip Darbo partijos pirmininko įgaliojimų. Išvakarėse tai padarė Liberalų ir centro sąjungos lyderis, Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas. Praėjusią savaitę prezidentas Valdas Adamkus leido suprasti nepasitikįs šiais į skandalus įsivėlusiais politikais.

Straipsniai 1 reklama

„Man atrodo, kad niekas jo (A. Zuoko – ELTA) neprašė sustabdyti įgaliojimų partijoje”, – tvirtino V. Uspaskichas.

ELTA primena, jog A. Kubilius praėjusią savaitę paragino ministrą pirmininką Algirdą Brazauską pateikti šalies vadovui atstatydinti V. Uspaskichą. Priešingu atveju žadama jau šią savaitę Seime inicijuoti nepasitikėjimo ūkio ministru procedūrą.

Anksčiau V. Uspaskichas teigė neatsistatydinsiąs, nes nori sulaukti jo veiklą tiriančių Seimo komisijų išvadų. Anot jo, Lietuva yra parlamentinė respublika, todėl lemiantis turėtų būti Seimo, o ne Prezidento žodis.

Ministras įtariamas galimai neteisėtu privačių asmenų ir bendrovių protegavimu skirstant SAPARD lėšas, svarstant valstybinės reikšmės projektus su Rusija bei kuriant verslo informacijos centrus.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *