Kam užkliuvo Vytautas Bogušis?

„Niekados nemaniau, kad buvimas disidentu okupacijos laikotarpiu buvo savaiminė vertybė, verta pompastiško pasididžiavimo ir afišavimosi jau laisvoje, Nepriklausomoje Lietuvoje. Tačiau kuomet buvę sovietinės valdžios globotiniai iš partinės nomenklatūros, šiandien užsidėję teisuolių kaukes tampa ultrapatriotais ir bando tave padaryti KGB gynėju, jautiesi mažų mažiausiai nejaukiai”, – teigia Seimo Liberalų ir centro sąjungos frakcijos seniūnas Vytautas Bogušis.

Buvusį disidentą, aktyvų kovotoją prieš tarybinę valdžią V.Bogušį glumina, kad dabartinė jo pilietinė, atsakinga ir viešai deklaruojama pozicija dėl nusikalstamo tikrų ir tariamų problemų VSD eskalavimo, susilaukė itin pagiežingos kai kurių politikų ir jiems prijaučiančios žiniasklaidos reakcijos.

„Šiomis dienomis pas mane ateina buvę disidentinių laikų bendražygiai, kurie pasakoja, kad iš kai kurių žiniasklaidininkų jiems yra daromas didžiulis spaudimas apjuodinti, pažeminti, sudergti mano disidentinę jaunystę, raginama papasakoti „kokio nors kompromato” apie V.Bogušį iš tarybinio laikotarpio. Iš tokių pritemptų „teisingai” suredaguotų pasakojimų kitą savaitę turėtų pasirodyti Bogušį „demaskuojantis” užsakomasis straipsnis”, – sako Seimo Liberalų ir centro sąjungos frakcijos seniūnas Vytautas Bogušis.

Straipsniai 1 reklama

„Vardan šiandienos merkantilinių interesų, bandymai po kelių dešimtmečių iš kovotojo prieš KGB, mane padaryti KGB gynėju yra apgailėtinas noras perrašyti istoriją. O tai, kad savo pozicijos turėjimas yra siaurai sutapatinamas su šventeivoms ir plutokratams neįtinkančiomis schemomis, jau ne mano problema, ponai ir ponios. Mano sąžinės sąskaita už mane atlikti norinčiųjų „nuodėmių” ieškotojų, tik noriu paklausti: Kur gi buvote ir ką veikėte tada Jūs, kuomet Bogušį persekiojo, tardė ir ujo KGB?”, – retoriškai klausia Seimo Liberalų ir centro sąjungos frakcijos seniūnas Vytautas Bogušis.

Views All Time
Views All Time
1864
Views Today
Views Today
3

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

− 1 = 1