A.Čaplikas: Lietuvoje liustracija baigėsi KGB pergale

A.Čaplikas: Lietuvoje liustracija baigėsi KGB pergale

Seimo vicepirmininko Algio Čapliko įsitikinimu, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovybės bei konservatorių lyderių inicijuotas įvairių lygių „karas” su KGB greičiausiai pasibaigs… KGB pergale.

„Stebint į ką išvirsta urapatriototų sukurstytas ir nevykusiai įgyvendintas liustracijos procesas Lietuvoje, negaliu atsikratyti įspūdžio, kad garsiai KGB šmėklomis gąsdinantys konservatoriai ir faktiniu jų įrankiu tapęs Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas iš tiesų pralošė realią kovą su KGB. Ką rodo tokios kovos rezultatai: reali liustracija neįvykdyta, KGB bylos pralošiamos ne tik Lietuvos, bet ir užsienio teismuose, Liustracijos komisija išsilakstė, Prezidentas yra priverstas su Seimu žaisti atgrasų ir sunkiai besuvokiamą įstatymų pakeitimų bei pataisų ping pongą, o Valstybės saugumo departamentas sudaužytas ir apšauktas kone kitos valstybės priedangos organizacija,”, – pastebi Seimo vicepirmininkas Algis Čaplikas.

Liberalcentristo nuomone, nuo pat pradžių liustraciją uzurpavę politiškai angažuoti nemokšos įstūmė į aklavietę ne tik patį liustracijos procesą, bet ir visą valstybę. Mat 1999 m. įsteigtai Liustracijos komisijai tebuvo suteiktas tik visuomeninis statusas t.y. manyta, jog su nieku gyvu išsiviešinti nenorinčiais sovietų agentais teismuose turi kovoti ne kvalifikuoti teisininkai, o be atlygio dirbantys entuziastai visuomenininkai.

Straipsniai 1 reklama

„Kaip parodė gyvenimas, toks „visuomenininkų” hobis tapo panašus į nuogalių pasilakstymą po dilgėles. Gerai suvokiu, kad reikalauti atsakomybės iš liustracijos procesą nevykusiai pradėjusių ir taip jį sužlugdžiusiųjų yra tas pats kas norėti iš ožio pieno, tačiau tauta bent jau turėtų žinoti savo „herojų” pavardes. O jų ieškoti toli nereikia, kaip taisyklė jie išsiskiria rėksmingu itin kategorišku neapeliaciniu kalbėjimu ir dėl savo kietakaktiškumo visišku nesugebėjimu racionaliai dirbti”, – teigia A.Čaplikas.

Views All Time
Views All Time
3080
Views Today
Views Today
3

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

7 + 3 =