Pirmoji meilė: nebanalūs pasakojimai banalia tema

Pirmoji meilė: nebanalūs pasakojimai banalia tema

Vakar paaugliai ir taiklių prekybos sprendimų paveikti suaugusieji šventė Valentino dieną. Nors šioje publikacijoje rašoma ir apie įsimylėjėlių šventę, daugiau dėmesio skiriama pirmajai meilei. Tema banali?.. Be abejo! Bet „LŽ gidas” turi net 2 pasiteisinimus. Pirmas: tautai įdomu skaityti apie žvaigždes. Antras: tauta nusiviltų, jei šiame žurnalo numeryje nerastų jokio straipsnio apie meilę.

Be to, situaciją gelbėja parinkti pašnekovai ir jų istorijos. Rašinio herojai yra keliautojas ir muzikantas Hokšila Andrade, „popso” scenos naujokė Viktorija Masteikaitė-Wika, TV3 „Sudaužytų širdžių klubo”, „TV detektyvų” ir „Karo keliuose” prodiuseris Kristupas Krivickas, visažistė, pradedanti dainininkė Eglė Mickevičienė ir LNK „Solo su orkestru” vedėjas, atlikėjas Deivydas Norvilas-Deivis.

Buvusi Hokšilos meilė – operos žvaigždė

Straipsniai 1 reklama

27 metų atlikėjas H. Andrade yra išmaišęs pusę pasaulio. Keista, bet išgirdęs pokalbio temą jis numykia štai ką: „Aš dar nesutikau pirmosios meilės. Deja, ne… Pirmoji meilė yra be sąlygų, ji – visam gyvenimui.” Susidaro įspūdis, kad pašnekovas kalba apie sąvoką „tikroji meilė”, ar ne? „Galbūt pirmoji meilė ir yra tikroji?..” – išgirdęs šią pastabą retoriškai klausia H.Andrade.

Sulaukęs 16-17 būsimasis reggae muzikos vėliavininkas draugavo su Aušrine Stundyte. Pora išsiskyrė dėl atstumo, nes mergina liko Lietuvoje, o vaikinas patraukė į Skandinavijos šalis ir Pietų Afriką. „Paskutinį kartą Aušrinę mačiau praėjusią vasarą Lietuvoje. Buvo „faina”, – prisimena Hokšila. – Gražu žiūrėt, kai matai, kad žmogui taip sekasi. Dabar ji gyvena Vokietijoje ir yra šios šalies operos žvaigždė.”

H. Andrade Valentino dienos nelaiko pernelyg reikšminga: „Manau, nereikia skirti dienos įsimylėjusiesiems – geriau mylėti visą laiką.” Muzikantas stengiasi visą laiką būti įsimylėjęs, nes „įsimylėjęs žmogus gyvas”.

Meilėje Wikai prisipažįsta pirmokai

Septyniolikmetė hito „Rička” atlikėja Viktorija Masteikaitė-Wika sako, kad buvo patyrusi pirmąją meilę. Tiesa, nenori minėti meilės objekto vardo. „Palikim intrigą”, – bando intriguoti ji, nors jokios intrigos čia nėra.

Taigi maždaug prieš 3 metus, kai Wika buvo niekam nežinoma mergaitė, ji važiavo į vasaros stovyklą prie Jurbarko. „Buvau atsivežusi gitarą – dainavom prie laužo, – pasakoja V.Masteikaitė. – Buvo toks berniukas…” Taip ir prasidėjo pokalbiai, vaikščiojimai susikibus už rankyčių ir kuklūs pirmieji bučinukai. Istorijos pabaigą galite numanyti – šio pasakojimo herojė grįžo į Šakių rajoną, Kriūkų miestelį, o herojus – į Mažeikius. Jie ėmė susirašinėti laiškais, tačiau maždaug po pusmečio mažeikiškis nustojo rašęs. „Verkiau – pirmoji meilė taip širdy įstrigo”, – svaičioja pašnekovė. Beje, Viktorija nesutinka su tais, kurie mano, kad paaugliška meilė netikra, o tikrąją patiria subrendęs žmogus. Anot jos, paauglystės meilė niekuo neprastesnė už tą, kuri ateina vėliau. Šiuo metu Wika neįsimylėjusi ir tuo patenkinta: „Galiu galvoti apie mokslus, apie muziką – niekas nesuka galvos ir niekas nepavydi.”

Jaunajai popžvaigždutei patinka Valentino diena. Beje, prisipažinimus meilėje ji gauna ne tik vasario 14-ąją – atlikėjai nuolat rašo pirmokai ir antrokai. Jų rašteliai „pakelia nuotaiką ir paglosto širdį”.

Pirmoji meilė Kristupui Krivickui – jokia vertybė

„Biure mane vadina bilobiliu („Bilobil” yra vaistai atminčiai gerinti – aut.), kadangi neatsimenu, kas buvo praeitą savaitę. Atsimenu darbinius dalykus – neatsimenu nedarbinių, – sako TV3 laidų prodiuseris Kristupas Krivickas. – Aš neatsimenu pirmosios meilės – matyt, tas dalykas buvo taip senai ir ne toks ypatingas.”

Manote, kad meilė paauglystėje tikra, o įsimylėję paaugliai laimingi? K.Krivickas norėtų jums replikuoti: „Tada galima sakyti, kad paaugliškas supratimas apie tai, kaip pasaulyje turi būti kuriama taika, yra tikras ir teisingas. Meilė susijusi su galva. Kai ant pečių nėra galvos arba joje yra mažai ko, nereikia tikėtis ypatingų malonumų. Tikrą malonumą imi jausti tada, kai valdai procesą.”

Prodiuserio įsitikinimu, pirmąją meilę žmonės atsimena tik dėl to, kad tai buvo pirmas toks jausmas, pirma tokia patirtis – lygiai taip pat mes įsidėmime pirmą kojos lūžį ar įsipjovimą. „Pirmoji meilė nėra jokia vertybė, – įsijautęs dėsto Kristupas. – Šis procesas darželyje ar mokykloje buvo nelogiškas, nepaklūstantis mums. Jis įvyko, viskas tuo ir baigėsi!”

Pašnekovui nusispjaut į visų įsimylėjėlių dieną. „Kadangi nepažįstu Valentino, man jo diena absoliučiai nesvarbi. Valentinas – nepasakyčiau, kad ir vardas labai gražus būtų, – humoro jausmą demonstruoja Kristupas. – Sovietų laikais, paauglystėje, nebūdavo Valentino dienos. Ir ačiū dievui! Mano smegenys mažiau sužalotos negu dabartinės kartos – gudrieji krautuvininkai man dar nespėjo pripūsti arabų.”

Eglė Mickevičienė dėl meilės norėtų šokti nuo tilto

„Valentino diena skirta komersantams užsidirbti pinigų, – mintį tęsia kokybiško roko, „pop” ir R&B atlikėja Eglė Mickevičienė-Frėja. – Meilė yra toks dalykas… Tai neturi tilpti į vieną dieną. Meilę reikia maitinti. Jos nebelieka, jei kiekvieną dieną nerašai laiškų, jei kiekvieną dieną mylimam žmogui nesakai komplimentų, nedarai staigmenų.” Anot Frėjos, Lietuvą galima vadinti nemeilės šalimi, nes pas mus „nėra šypsenų, veiduose – nuoširdi nemeilė”.

Šiais plastinių operacijų, viešųjų ryšių ir tuštybės laikais meilę įprasta tapatinti su seksu arba pakeisti ją seksu, tačiau pašnekovei svarbios abi šios sąvokos. „Koks gali būti seksas, jeigu nėra jausmų, jeigu tau neįdomu, ką tas žmogus mėgsta, apie ką jis galvoja? – klausia moteris. – Atsitiktiniai lytiniai santykiai yra niekalas. Geriau masturbuotis!”

Septintoje klasėje E.Mickevičienė burkavo su Ramūnu Jasinsku, o būdama šešiolikmetė ėmė draugauti su bendraamžiu. Šiandien šis bendraamžis yra jos vyras verslininkas, kurio vardo pašnekovė prašė neminėti. Keista, bet ištekėjusi dainininkė sako vis dar laukianti pirmosios meilės. Eglės įsitikinimu, tai – toks jausmas, dėl kurio nesusimąstydamas šoktum nuo aukšto tilto, jei nuo jo šoktų mylimas žmogus. „Dar nebuvo taip, kad galėčiau šokti nuo tilto, bet aš to laukiu”, – ilgesingai kalba Frėja.

Pirmą merginą Deiviui primena rotveilerio dantų žymės

„Išgirdęs pokalbio temą pamaniau: „Oi, pyp!” – juokiasi LNK „Solo su orkestru” vedantis popscenos senbuvis Deivydas Norvilas-Deivis. – Su kitais apie tai nekalbėčiau, bet su tavimi pakalbėsiu.” Išgirdęs tai „LŽ gido” žurnalistas pasijaučia esantis pasaulio bamba.

Pirmąją meilę Deivis sutiko būdamas 15 metų; mylimoji buvo porą metų vyresnė. Tuo metu šiandieninė „popso” žvaigždė buvo maištingas pankas ir dainavo roko grupėje „Mystic Fantasy”, kuri vėliau pasivadino „Liūdesio gėlėmis”. Simpatišką merginą D. Norvilas pastebėjo per pirmąjį savo koncertą „Prieplaukoje” – undergroundiniame jaunimo pamėgtame sandėlyje prie Danės -pės Klaipėdoje. „Sukaupęs visą drąsą pakviečiau ją į užkulisius. Reikėjo žiauriai daug drąsos, – prisimena dainininkas. – Pasėdėjom, pakalbėjom… Pasikeitėm namų telefonų numeriais, nes „mobiliakų” dar nebuvo.” Prasidėjo kiaurą naktį trunkantys pokalbiai telefonu, susitikimai ir bučiniai.

Nors draugystė su Dalia, kurios pavardės Deivydas neatsimena, tetruko 3 mėnesius, prisiminimą ant kūno vaikinas nešioja iki šiol. Tai – randai. Vieno pasivaikščiojimo metu porelė bučiavosi ir nudribo. Dalios rotveileriui pasirodė, kad Deivis puola šeimininkę, todėl šuo suleido dantis į koją. „Pasiėmusi pagalį mergaitė daužė šuniui per galvą kad jis atsikabintų. Įkandimas buvo žiauriai skaudus – kraujavo 2 paras. Tėvams nieko nesakiau”, – kruviną meilės istoriją baigia „popsininkas”.

D. Norvilo teigimu, Valentino diena nereiškia nieko, kai neturi su kuo švęsti. „Man tai yra diena, kuri su mylimu žmogumi turėtų būti švenčiama kiekvieną dieną”, – banaliai banalią temą baigia jis.

Views All Time
Views All Time
6226
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

− 1 = 4