Taksi 3

Taxi 3

Marselio policija vėl ant kojų ir ant ratų, nes…

veiksmo komedija
Režisierius: Gérard Krawczyk
Scenarijaus autorius: Luc Besson
Vaidina: Samy Naceri, Frédéric Diefenthal, Bernard Farcy, Emma Sjöberg, Marion Cotillard, Edouard Montoute
Sukurta: Prancūzija (2003)
Trukmė: 93 min. (1 val. 33 min.)
Originalo kalba: prancūzų
Premjera Lietuvoje 2003 m. kovo 14 d.

Straipsniai 1 reklama

1998 m. nepailstantis prodiuseris Lucas Bessonas sukūrė naujo filmo fabulą – greitį mėgstantis taksistas su super automobiliu gelbėja Prancūzijos policiją nuo įvairaus plauko nusikaltėlių. Pirmą kartą jis meistriškai nuramino vokiečių kilmės niekšingus bankų grobikus, o vėliau stojo į kovą su Jakudza mafijos atstovais ir išgelbėjo pagrobtą Japonijos ambasadorių. Per visą tą laiką „Taksi” tapo kultiniu filmu, kurio net sapnuose nepamiršta kiekvienas automobilių vairuotojas.

Pirmasis filmas Prancūzijos kino teatruose sudomino 6,3 mln. žiūrovų, o 2000 m. pasirodęs antrasis filmas sulaukė net 10,3 mln. apsilankymų. Tuo pačiu metu vis labiau plėtėsi „Taksi” gerbėjų būrys kitose pasaulio šalyse. Būtent dėl šios priežasties Lucas Bessonas vėl surinko tuos pačius aktorius, kad sugrąžintų į kino ekranus taksistą Danielį, jo mylimą draugę Lilly, policininką Emiljeną, jo širdies damą Petrą ir komisarą Žilbertą.

Gruodžio mėnuo Marselyje. Artėja šv. Kalėdos. Todėl mieste pastebimai padaugėjo Senelių Šalčių, kurie rūpinasi ne tik dovanų išnešiojimu. Policininkui Emiljenui (akt. Fredericas Diefenthalis) jie jau atsibodo. Jaunuolis turi įtarimų, kad po raudonais kostiumais ir dirbtinėmis barzdomis gali pasislėpti nusikaltėlių gauja, kuri pasinaudos šventine ramybe ir sukels Marselyje didžiulį chaosą. Tokios keistos mintys nervina jo mylimąją Petrą (akt. Emma Sjoberg), svajojanti tik apie poilsį ir atostogas. Savo pavaldinio skleidžiamais paistalais nelinkęs tikėti ir komisaras Žilbertas (akt. Bernardas Farcy), kuri labiau domisi naujaja stažuotoja iš Japonijos.

Netikėtai ir nelauktai Emiljeno nuojauta pasitvirtina. Marselio policija vėl ant kojų ir ant ratų, nes šį kartą nusikaltėliai išsiskiria ypatingu originalumu ir neapsakomu įžulumu. Kaip visuomet, įvykių sukūryje visai netyčia atsiduria taksistas Danielis (akt. Samy Naceri), kuris vis tobulina savo automobilį technikos naujovėmis ir dar neatsisako minties kada nors tapti „Formulės 1” bolido pilotu.

Danielio ir Emiljeno keliai neišvengiamai susikerta, nors ne viskas sekasi taip gerai, kaip norėtųsi. Beprotiški nuotykiai prasideda. Vienintelis patarimas – jeigu nenorite atsisveikinti su savo automobiliu, tai geriau užleiskite kelią tikriems vairuotojams!!!

„Taksi 3” nepažeidžia savo pirmtakų tradicijų. Čia bus daug greičio, pavojingų viražų, automobilių lenktynių, pasivažinėjimų ant sniego, sodraus humoro, efektingų kovinių scenų ir didelių netikėtumų. Vienas iš jų tai – Holivudo žvaigždės Sylvesterio Stallone pasirodymas epizodiniame vaidmenyje. „Lucas manęs draugiškai paprašė suvaidinti vieną svarbų filmo herojų ir aš be didesnių abejonių sutikau”, – teigia filmų „Rembo” ir „Rokis” aktorius, kurio mažas vaidmuo ilgai buvo laikomas paslaptyje.

Daugiau apie filmą:
http://us.imdb.com/Title?0295721

Views All Time
Views All Time
4132
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

− 4 = 2