Projektas: Bleiro ragana

Blair Witch Project, The

1994 – jų spalį trys studentai kinematografininkai išvyko į miškus netoli Berkitsvilio, Merilendo valstijoje, kurti dokumentinio filmo ir dingo be žinios… Po metų buvo rasta jų filmuota medžiaga.

siaubo
Režisierius: Daniel Myrick, Eduardo Sanchez
Scenarijaus autorius: Daniel Myrick, Eduardo Sanchez
Prodiuseriai: Gregg Hale, Robin Cowie
Vaidina: Heather Donahue, Michael C. Williams, Joshua Leonard
Muzika: Tony Cora
Sukurta: JAV (1999)
Trukmė: 80 min. (1 val. 20 min.)
Originalo kalba: anglų
Premjera Lietuvoje 2000 m. sausio 14 d.

Straipsniai 1 reklama

BLEIRO RAGANOS LEGENDA: MITAS AR TIKROVĖ?

Ilgą laiką Bleiro raganos legendą gaubė paslapčių šydas, o daugelis apie ją sužinojo tik šią vasarą, kai JAV kino teatruose buvo parodytas prieštaringų reakcijų sulaukęs filmas, sumontuotas iš juostų fragmentų, rastų studentų dingimo vietoje. Ar Bleiro ragana gyvena vien liguistoje vietos gyventojų vaizduotėje? Vienareikšmio atsakymo į šį klausimą nėra, tačiau istoriniai faktai bei vos prieš penkerius metus JAV visuomenę sukrėtusi tragedija liudija viena.

Šiurpūs įvykiai Bleiro miestelyje, buvusiame JAV Merilendo valstijoje, prasidėjo dar XVIII amžiuje. 1785 -jų vasario mėnesį Bleiro gyventoja Eli Kedvard apkaltinama raganavimu ir išvaroma iš miestelio. Netrukus pasipila kruvinų įvykių banga: grobiami vaikai, vykdomos ritualinės žmogžudystės, kurios periodiškai kartojasi ištisus du šimtus metų. Apylinkėse ima sklisti kalbos apie miškuose siautėjančią demonišką jėgą, pasirodančią pusiau žmogaus, pusiau žvėries pavidalu. Apie Bleiro raganos prakeiksmą daugiau imta šnekėti 1940 -aisiais, kuomet atsiskyrėlis Rastinas Paras prisipažįsta pagrobęs ir žiaurių ritualų metu nužudęs septynis miestelio vaikus. Pasak jo, jis tai darė verčiamas miškuose gyvenančios „senės šmėklos”.

1994 – aisiai trys studentai kinematografininkai, susidomėję Bleiro raganos legenda, atvyksta į Berkitsvilį kurti dokumentinio filmo. Spalio 21 d. jaunuoliai išeina į Juodųjų kalvų girią ir dingsta be pėdsako. Negi ir jie tapo Bleiro prakeiksmo aukomis?

Vienintelis kraupių įvykių liudytojas – kino juostos, kuriose užfiksuota vis auganti baimė ir nenumaldomai artėjančios siaubingos pabaigos jausmas.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *