Lietuvos regionų kulinarinis paveldas (IV dalis)
Žemaičiai vieninteliai Europoje tebemoka gaminti seniausius patiekalaus Žemaičiai turi ypatingą išskirtinį maisto produktą, kokio nerasime pasaulyje. Tai – užtrinas, kuris…
Žemaičiai vieninteliai Europoje tebemoka gaminti seniausius patiekalaus Žemaičiai turi ypatingą išskirtinį maisto produktą, kokio nerasime pasaulyje. Tai – užtrinas, kuris…
Dzūkai – pasaulinio lygio miško gėrybių kulinarijos čempionai Dzūkai visus privers aikčioti, vaišindami grybiene, grybų sūriu, marinuotais baravykėliais, raugintais kelmučiais…
Lietuviška garinė pirtis skiriasi nuo kitų pasaulio pirčių savo ypatingu gydomuoju poveikiu. Lietuviškos garinės pirties pėrykloje yra karšti gydomųjų augalų…
Aukštaičiai gali stebinti visus užsieniečius miltiniais patiekalais, ypač virtiniais su mėsa, paukštiena, žuviena, varške, švilpikais su uogomis, šaltanosiais su mėlynėmis,…
…pasiruoškite kelis pagardus, kuriais galėsite ir gardinti, ir papuošti savo gamybos ledus ir šerbetus… Turiu atsakingai pareikšti, kad ledų mūsų…
Vasarai pasidarykite savo aliejinius užpilus šviežių daržovių salotoms… Vasarai pasidarykite savo aliejinius užpilus šviežių daržovių salotoms. Atminkite, kad parduotuvėse parduodami…
Daugelis „Activia“ ar „Actimel“ jogurtų vartotojų tikisi žadėtojo TV ekrane stebuklo iš „gyvojo” produkto. Tiktai kas jame yra gyvo? Daugelis…
Per vasaros atostogas visi Lietuvos pajūrio, paežerių, paupių paplūdimiai buvo paplūdę čeburekais: juos pardavinėjo parduotuvėse, kioskuose ir palapinėse, jaunimas nešiojo…
Mūsų artimiausių kaimynų, ypač rusų, lenkų, ukrainiečių, vokiečių grožinėje bei kulinarinėje literatūroje dažnai randame minint lietuviškus koldūnus. Retsykiais šalia koldūnų…
Šiandien maisto prekių parduotuvėse tikros giros iš vis nėra! Todėl jas patys gaminkitės namuose… Po pirties joks kitas gėrimas netinka,…