Skolų konsolidavimas

Jei Jūs skolingas keliolikai ar keliasdešimt kreditorių, Jūs nebeturite kada dirbti ir uždirbti. Visa, ką Jūs darote, – atsakinėjate į kreditorių laiškus, skambučius ir pretenzijas. Visa, apie ką Jūs, galvojate – kaip grąžinti vieną ar kitą skolą. Tačiau tokiu būdu savo įmonės iš „balos” neištrauksite. Norint išsikapstyti, reikia turėti laisvas rankas ir blaivų protą. Šiuo tikslu Jums padės skolų konsolidavimas.

Skolų konsolidavimas (angl. – apjungimas, sujungimas) – tai centralizuotas Jūsų įsiskolinimų valdymas, o kartu ir skolinių problemų sprendimas. Naudodamiesi skolų konsolidavimo programa Jūs visus skolinius reikalus, taip pat ir bendravimą su kreditoriais, perleidžiate kitai įstaigai – skolų konsolidatoriui. Skolų konsolidatorius įvertina Jūsų finansinę situaciją ir sudaro finansinį skolų grąžinimo planą. Jums tereikia atsakyti į vieną pagrindinį klausimą – kokią pajamų dalį per savaitę / mėnesį Jūs galite skirti skolų grąžinimui.

Įvertinęs Jūsų finansines galimybes skolų konsolidatorius nustato, kokią pajamų dalį per savaitę / mėnesį reikėtų skirti kiekvienam kreditoriui. Planas sudaromas atsižvelgiant į kreditorių reikalavimų dydį, įsiskolinimų eiliškumą, baudas, delspinigius, kitas sankcijas, į gresiančius teismus ir daugelį kitų aplinkybių.

Straipsniai 1 reklama

Sudarius detalųjį skolų grąžinimo planą, skolų konsolidatorius susitaria su Jūsų kreditoriais dėl jo įgyvendinimo, t.y. kokios sumos ir kada bus mokamos. Tokiu būdu ir Jums ir kreditoriui yra aišku, kiek ir kada reikia mokėti. Jums tereikia padaryti vieną mokėjimą – sumą, kurią skiriate skoloms grąžinti – per savaitę ar mėnesį. Gavęs mokėjimą skolų konsolidatorius išskirsto Jūsų pinigus kreditoriams pagal sutartą planą. Tokiu būdu Jūsų kreditoriai atgauna savo pinigus, o Jūs grąžinsite skolas.

Nuo pat skolų konsolidavimo pradžios visi Jūsų kreditoriai bendrauja tik su skolų konsolidatoriumi. Tokiu būdu visą emocinį krūvį dėl Jūsų įsipareigojimų įvykdymo perima skolų konsolidatorius, o Jūs visą savo laiką ir energiją galite skirti pagrindiniam tikslui – įmonės vystymui.

Skolų konsolidavimas naudingas dar ir tuo, kad padeda Jums taupyti. Proceso metu konsolidatorius įvertina ar visos skolos yra pagrįstos, ar visi dokumentai reikiamai įforminti. Jei skola nepagrįsta, skolų konsolidatorius ją gali nuginčyti. Esant galimybei, skolų konsolidatorius pasideri dėl skolų dydžio, sutaria dėl delspinigių, baudų ir kitų netesybų netaikymo.

Labai svarbu, kad skolų konsolidavimo metu yra užkertamas kelias papildomoms išlaidoms, pvz., teisminiams procesams ir antstolių įsikišimui. Tokiu būdu Jūs išvengiate papildomų išlaidų. Na, ir svarbiausia, kad pradėjus skolų konsolidavimą Jums niekas netrukdo dirbti: yra stabdomi bet kokie veiksmai, galintys pakenkti Jūsų veiklai (skambučiai, pretenzijos, teismai, paviešinimai ir t. t.).

Skolų konsolidavimo metu naudą gauna ir kreditorius. Jam nebereikia ieškoti įsiskolinusios įmonės ir pastoviai priminti apie skolas – tą padaro skolų konsolidatorius. Konsolidatorius kontroliuoja, kad įsiskolinusi įmonė laiku sumokėtų savo įmoką. Gavęs ją skolų konsolidatorius paskirsto mokėjimus ir informuoja apie tai kiekvieną kreditorių.

Views All Time
Views All Time
2139
Views Today
Views Today
2

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

38 + = 48