Investicijos ir verslas Vilniuje

Vilnius yra didžiausias Lietuvos miestas ir pagal plotą, ir pagal gyventojų skaičių. Jame gyvena 580 tūkst. gyventojų, beveik pusę jo teritorijos užima želdynai. Vilniaus senamiestis įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo registrą. Vilniuje sutelktos pagrindinės Lietuvos mokslo, meno ir kultūros įstaigos.

Miesto ribose esantis oro uostas jungia Vilnių su beveik visomis Europos valstybių sostinėmis. Dirba aštuoni komerciniai bankai, kuriasi užsienio bankų filialai. Veikia Nacionalinė vertybinių popierių birža, draudimo kompanijos. Profesionaliai klientus aptarnauja finansų maklerio įmonės. Mieste steigiami vis nauji viešbučiai.

Vilniuje sparčiai vystėsi mokslo, projektyvimo ir technologijų centrai. Juose dirba daug universitetinį išsilavinimą turinčių specialistų, ypač elektronikos, mašinų konstravimo, statybos industrijos srityse. Vilnius turi geras informacinių technologijų vystymo tradicijas, daug firmų turi aukštos klasės kompiuterinių sistemų projektuotojus ir programuotojus.

Straipsniai 1 reklama

Užregistruota virš 3 tūkstančių įmonių su užsienio kapitalu. Daugiausiai investuojama į tokias sritis: telekomunikacijos, naftos produktų prekybos, statybinių medžiagų ir farmacijos pramonė.

Didžiausi eksportuotojai – drabužių siuvėjai, elektros įrenginių, tekstilės, staklių ir mechaninių įrengimų, elektronikos, medienos ir jos dirbinių, tiksliųjų prietaisų ir odos dirbinių gamintojai.

Vilnius, išsaugojęs savo teritoriją, gamtos ir kultūros vertybes, kviečia atvykti, apsigyventi, įsteigti savo verslo įmones, būti lygiaverčiais partneriais kuriant ir įgyvendinant Vilniaus – klestinčio Europos miesto – viziją.

Views All Time
Views All Time
2328
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

+ 72 = 74