Trūksta sveikatos? – įsigyk draugų

Trūksta sveikatos? - įsigyk draugų

„Geriausi draugai tave girdi net jei tu nekalbi”. Prieš draugą nėra prasmės kažką slėpti ar apsimetinėti kažkuo kitu, gali būti savimi.

Su tikru draugu galima sėdėti ir paprasčiausiai tylėti – ta tyla nei vieno iš mūsų nežeidžia, nes draugai vienas kitą supranta ir be žodžių.

  1. Pokalbiai su draugais teigiamai veikia sveikatą;

Straipsniai 1 reklama

  2. Artimas kontaktas su giminėmis daro tik nedidelę įtaką galimai gyvenimo trukmei;

  3. Geranoriški santykiai su pažįstamais ir artimais draugais daro teigiamesnį poveikį numatomai gyvenimo trukmei,”

Kalbant apie draugus, labai svarbi yra draugystės sąvoka.

Draugų tarpusavio santykiai yra svarbūs kiekvienam, o bendravimas su bičiuliais užima didelę mūsų gyvenimo dalį. Vieni iš mūsų pykstasi su draugais ir nežino, kaip susitaikyti, kiti jaučiasi išduoti ar palikti savo draugų, treti nežino, kaip susidraugauti. Draugystei svarbus ir gyvenamosios vietos pakeitimas, kuris susijęs su įtampa ir nežinomybe. Reikia palikti mums įprastą tvarką, žinomas vietas, draugus, santykius, o išvažiuojant mokytis svetur – net ir savo šeimą. Naujoje vietoje visus santykius reikia pradėti kurti iš naujo. Geri draugai neatsiranda per akimirką, naujiems santykiams užmegzti, pasitikėjimui įgyti reikalingas laikas. Persikėlę į naują vietą galime jaustis liūdni, vieniši tuo laikotarpiu, kuriuo po truputį prisitaikome prie pasikeitusios aplinkos.

Draugai suteikia mums džiaugsmo, pilnavertiškumo jausmą. Tai žmonės, kuriais mes galime pasitikėti, kuriems galime pasipasakoti kai mums sunku nebijodami, kad būsime nesuprasti. Juk negalime būti atviri kažkam, kuo nepasitikime. Draugystė prailgina gyvenimą, o draugų ryšiai yra pozityvesni nei giminių. Geri draugai gali padidinti numatomą gyvenimo trukmę iki 22 procentų.

Draugu banke nenusipirksi (Išsimokėtinai draugų nebūna)

Draugas – tai tavo antrasis Aš. (M. T. Ciceronas)

Reikia pripažinti, kad ir dabar žmonės dažnai dėl laiko stokos neturi draugų, o juk jų nenusipirksi, nes tikri draugai – neįkainojami. „Draugai – tai turtas, kurio negalime laikyti banke, tą turtą laikome širdyje”. Draugų gali įsigyti tik bendraudamas su žmonėmis, gali susidraugauti ir pagal bendrus pomėgius, interesus. Svarbu yra ieškoti ir tuomet būtinai surasite. Sėdėdamas ir laukdamas nieko nepasieksi.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *