Moters sugebėjimas vilioti priklauso nuo jos figūros

Moters sugebėjimas vilioti priklauso nuo jos figūros

Amerikiečių mokslininkų tvirtinimu, moters figūra gali turėti įtakos ne tik jos sugebėjimui vilioti vyrus, bet ir palikuonių protiniams sugebėjimams bei intelektui. Pasak tyrinėtojų, aštresnis protas būdingas apvalesnių formų moterims nei liesoms, rašo BBC News.

Apvalesnių formų moterys pademonstravo aukštesnį intelektą

Pitsburgo ir Kalifornijos universitetų mokslininkai išanalizavo 16 tūkst. mergaičių ir moterų galimybes ir priėjo prie išvados, kad apvalesnių formų dailiosios lyties atstovės pademonstravo aukštesnius intelektualumo testo rezultatus. Beje, kuo daugiau skiriasi moterų klubų ir liemens apimtys, tuo geresni testo rezultatai.

Straipsniai 1 reklama

Straipsnis, kuriame ir buvo išdėstyti tyrimo rezultatai, paskelbtas žurnale „Evolution and Human Behaviour“. Mokslininkai priėjo prie išvados, kad priežastis slypi riebalų rūgštyse, kurios kaupiasi šlaunyse ir klubų srityje. Būtent tose kūno dalyse ir pastebima didesnė rūgšties „Omega-3“ koncentracija, kuri gerina moters protinę veiklą nėštumo metu. Suprantama, kartu tai turi įtakos ir jos būsimam kūdikiui.

Daugeliui vyrų labiau patinka didžiakrūtės ir gana plačių klubų moterys

Šias išvadas mokslininkai grindžia tuo, kad daugeliui vyrų labiau patinka moterys trumpu liemeniu, didelėmis krūtimis ir gana plačiais klubais.

Tačiau straipsnyje rašoma, kad tyrimo autorių kolegos, britų mokslininkai, ne visai sutinka su jų nuomone. Niukaslio universiteto mokslininkė Martina Towy, žinodama, kad moters figūra turi įtakos smegenų veiklai, neįsitikinusi, jog tai – vienintelis kriterijus renkantis partnerę. Jos manymu, šiuolaikiniams vyrams svarbūs ir kiti rodikliai. Pavyzdžiui, moters socialinis statusas ir išsilavinimas.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *