Draugystė

Draugystė

Draugas – tai vienaip ar kitaip mūsų antrasis „aš”. Mano manymu, draugas – tai tas, su kuriuo gali kalbėti apie viską, džiaugsmus ir rūpesčius ir tai, kas „ant širdies guli”. Aš turiu tik kelis tikrus draugus ir visa krūvą pažįstamų. Draugai jau būna patikrinti laiko, santykiai pastovūs ir nenutrūkstantys, nesvarbu kas beatsitiktų. O pažįstami – „ateina ir išeina”. Šiaip visi draugai kažkada yra perėję pažįstamų stadiją ir visko gali būt, kad kadanors vėl ten pat grįš… Manau pažįstamas, tai kam gali duoti, o tikras draugas tai iš kurio dar ir gali paimti. Su draugu gali sėdėt ir paprasčiausiai tylėt- ta tyla nei vieno iš mūsų nežeidžia, nes draugai vienas kitą supranta ir be žodžių, nėra prasmės kažką slėpti ar apsimetinėti kažkuo kitu, gali būti savimi. Manau draugai niekuomet nepaves sunkiu momentu, visada stengsis padėti- juk tuo ir graži draugystė. Geri draugai tai tokie, kuriais gali pasitikėti, o taip būna po ilgo bendravimo, po ne vienų metų. Manau, kad ir nuoširdi draugystė gali būti ir tarp merginos ir vaikino. Tokia draugystė gali būt net stipresnė nei tarp merginų. Juk merginos vis vien yra konkurentės. Jos abi nori būti viena už kitą gražesnės, nusipirkt gražesnių drabužių, labiau patikti vaikinams. O draugystė tarp vaikino ir merginos yra tikrai nuoširdi. Juk jie neprivalo konkuruot vienas su kitu, jie nekovos tarpusavy dėl kitos merginos ar vaikino dėmesio. Jie gali tarpusavy atviriau šnekėtis, duoti gerus patarimus. Merginos mėgsta išplepėt paslaptis, todėl kartais ir kyla konfliktų, nutrūksta draugysčių, užtat vaikinai paslaptis labai gerai saugo. Jie nelinkę išplepėt ar aptarinėti.

Aš turiu geriausią draugę. Ją jau pažįstu trejus metus, todėl galiu laisvai sakyti, jog ji mano geriausia draugė ir kad jos charakterį žinau puikiai. Žinau net kaip ji elgtųsi vienoj arba kitoj situacijoje. Mes labai gerai sutariam. Bet nesakau- buvo ir nesusipratimų, pykčių, ginčų. Buvom labai susipykę, bet viską išsiaiškinom, nes labai norėjom išsaugoti mūsų draugystę ir gerai padarėm, kad nesusipykom dėl kitų žmonių įtakos. Draugystės kelias ilgas ir vingiuotas.

Taigi, turėti draugą yra didelis džiaugsmas, labai malonu kam nors pasiguosti, kai tave kas nors palaiko ir duoda patarimus.

Straipsniai 1 reklama
Views All Time
Views All Time
3455
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

− 2 = 8