Archives for Sveikata - Page 7

Mikroelementai

Magnis – gyvybiškai svarbus žmogaus organizmo mikroelementas

Normaliam organizmo funkcionavimui būtina tiksli skysčių ir elektrolitų pusiausvyra. Svarbiausi organizmo mikroelementai yra kalis, natris, kalcis, magnis, fosforas. Iki pastarojo meto magnio reikšmei gyvybiniuose procesuose buvo skiriama kur kas mažiau dėmesio nei kalio ar kalcio. Tuo tarpu magnis yra labai…
Plačiau >>
Baltymai

Baltymai, riebalai, angliavandeniai

Su maistu žmogus gauna apie 40 įvairių maistinių medžiagų. Pagrindinės maisto sudedamosios dalys yra baltymai, riebalai, angliavandeniai, mineralinės medžiagos ir vitaminai. Kiekviena iš pagrindinių maisto medžiagų turi savo funkcijas.  Baltymai Organizmas vartoja baltymus audiniams, pvz.: odai, raumenims, vidaus organams, plaukams…
Plačiau >>
Lieknėjimo būdai

Renkatės lieknėjimo būdą? Neskubėkit. Patarimai.

Užsimanėte sulieknėti? Tačiau paieška išduoda begalę lieknėjimo būdų. Kurį išrinkti? Kuriuo tikėti? Kuris padės? Norite rasti atsakymus į šiuos klausimus? Tada šita informacija yra jums. Kokiais svorio metimo metodais tikėti? Dėl nenustojamo žmonių noro sulieknėti gimsta neapsakomai daug įvairiausių svorio…
Plačiau >>
Angliavandeniai

Angliavandeniai

Angliavandeniai yra svarbiausias žmogaus energijos šaltinis. Jie skirstomi į tris grupes: paprastuosius angliavandenius (cukrus), sudėtinius angliavandenius (polisacharidus) ir skaidulines maisto medžiagas. Paprastieji angliavandeniai yra monosacharidai (gliukozė, fruktozė, galaktozė) ir disacharidai (sacharozė, laktozė). Gliukozė – svarbiausia energinė medžiaga, dalyvaujanti daugelyje cheminių…
Plačiau >>
Riebalai

Riebalai

Riebalai yra svarbus energijos šaltinis. Jų energetinė vertė yra didžiausia palygimus su kitomis maisto medžiagomis. Su riebalais žmogus gauna polinesočiųjų riebalų rūgščių, kurių organizmas pats negali pasigaminti, taip pat riebaluose tirpstančių vitaminų. Be to, riebalai gerina patiekalų skonines savybes. Riebalai…
Plačiau >>
Angliavandeniai

Angliavandeniai

Maisto produktuose esantys angliavandeniai skirstomi į paprastuosius (lengvai įsisavinamus) ir sudėtinius (sunkiau įsisavinamus). Paprastieji, lengvai įsisavinami angliavandeniai (gliukozė, fruktozė, sacharozė, laktozė) organizme greitai skyla, o jų perteklius paverčiamas riebalais. Pavyzdžiu galėtų būti cukrus. Cukrumi nereikėtų piktnaudžiauti, nes įrodyta, kad jis…
Plačiau >>
Riebalai

Viskas apie riebalus

Riebalų charakteristika: apibūdinimas ir sudėtis Kokios yra riebalų rūšys? Riebalų funkcijos mūsų organizme Kokia yra riebalų svarba? Pagrindiniai riebalų šaltiniai Kiek riebalų turėtume suvartoti per dieną? Maisto riebumas Riebaluose tirpūs vitaminai, jų šaltiniai ir biologinė reikšmė  Riebalų charakteristika: apibūdinimas ir…
Plačiau >>
Lieknėjimo būdai

Nuolatinis lieknėjimas – mada, gyvenimo būdas ar „auka vardan grožio“?

Kaip skleidžiasi pavasariniai žiedai, taip skleidžiasi ir žmogus, atverdamas visą savo grožį. Natūralų ar dirbtiną, trapų ir agresyvų, subtilų ir arogantišką. Kas yra grožio etalonas yra tik sociumo arba kitaip visuomenės tam tikros kartos daugumos pripažinti kriterijai. Taigi, norime pirmiausia…
Plačiau >>
Angliavandeniai

Angliavandeniai padeda galvoti greičiau

Kaip teigiama naujausio mokslinio tyrimo išvadose, tiek mažaangliavandenė, tiek daug angliavandenių suvartoti leidžianti dieta daro vienodą poveikį: lieknina, gerina nuotaiką ir spartina mąstymą. Tiesa, angliavandenių dieta protines galimybes stimuliuoja kiek efektyviau. Viršsvorio turintiems arba nutukusiems pacientams bet koks makronutrientų pasiskirstymas…
Plačiau >>