Archives for Kulinarija - Page 6
Ar bus Lietuvoje marmurinės mėsos?
Prieš 140 metų Japonija pasauliui padovanojo marmurinę jautienos mėsą, kuri šiandien yra labiausiai vertinama, aukštinama ir reklamuojama. Buliukai (ne telyčios) yra auginami ypatingomis sąlygomis ir maitinami pagal specialiai sudarytą šėrimo dietą. Taip daroma todėl, kad jų mėsa būtų su plonais…
Ar šią vasarą gersime dar daugiau nuodų?
„Gazuoti“ gėrimai – vandenys ir limonadai, nuo kurių gausybės ir įvairumo lūžta maisto parduotuvių, degalinių lentynos, neturi jokių fiziologiškai aktyvių mikroelementų ir vitaminų, būtinų vaikų organizmui. „Gazuotų“ gėrimų vaikai neturėtų gerti „Gazuoti“ gėrimai – vandenys ir limonadai, nuo kurių gausybės…
Vegetariškas maistas turi būti ir gardus, ir kvapnus
Palangoje jau yra, kur mėgautis gurmaniškais patiekalais ir vegetarams, ir damoms, kurioms ypač svarbu liekna talija, ir net vaikeliams, kuriems būtina sveika mityba. Palangoje jau yra, kur mėgautis gurmaniškais patiekalais ir vegetarams, ir damoms, kurioms ypač svarbu liekna talija, ir…
Šių dienų valgymo kultūra Lietuvoje
Valgymo kultūrai kol kas Lietuvoje neskiriama jokio dėmesio. Tuo galite įsitikinti Lietuvos vyriausybės, Seimo valgyklose, stebėdami, kaip nelabai gražiai valgo valdžios žmonės. Bėda dar yra ir tame, kad jie patys nežino, jog taip yra. Ką tada kalbėti apie valgymo kultūrą,…
Ką vasarą valgysime: kebabus, šašlykus ar šišlikus?
Kaukaziečiai „šašlykų“ niekada nekepė ir nekepa Daugelis žmonių, kurie nežino kulinarijos istorijos yra įsitikinę, kad „šašlykai“ yra ypatingas išskirtinis Kaukazo tautų valgis. Tačiau iš tiesų taip nėra. Panašius kepsnius ant iešmų galime rasti visose pasaulio šalyse ir beveik visų tautų…
Karališkasis kiškis
Šis nuostabus receptas pasaulį išvydo 1898 metais, lapkričio 29 dieną, kai Prancūzijos senatorius Kuto (Couteaux) laikraštyje „Le Temps“ buvo paskelbta išsami ataskaita apie tai, kaip jis ieškojo idelaus kiškienos patiekalo gamybos recepto. A LA ROYALE Šis nuostabus receptas pasaulį išvydo…
Lašiniai – ateities produktas
Sensacingi mokslo duomenys apie teigiamą lašinių poveikį žmogaus Tur būt nėra lietuviškesnio valgio, kaip rūkyti lašiniai. Jau vien jų vaizdas sukelia apetitą: sniego baltumo riebalai su raudonos mėsytės tarpsluoksniais, rusva traški odelė, skanus rūkymo dūmelio aromatas, kvepiantis kadagiais. Ne be…
Girą gerti sveika arba, kuo malšinti troškulį karštą vasarą?
Giros gydomąsias savybės žinojo jau gilioje senovėje. Mūsų probočiai gira ir troškulį malšindavo, ir gydydavosi, net prieš mūšius su priešais girą gerdavo tam, kad stipresniais ir žvalesniais būti. Stebuklingąsias giros ypatybes Lietuvos karių gydymui ir profilaktikai naudojo senovės žyniai, -…
Kalakutiena – šiandieninis maisto produktas
Lietuvoje kalakutai buvo pradėti auginti net 1742 m. grafų Tiškevičių, vėliau baronų Ropų, grafų Oginskių, Pliaterių ir kitų didžiūnų dvaruose, daug anksčiau, nei daugelyje Europos šalių ir šimtmečiu anksčiau, nei Rusijoje. Kalakutus penėdavo riešutais ir girdydavo raudonu vynu Lietuvoje kalakutai…
Ar moka lietuviai gerti arbatą?
Atsakymas būtų keistokas – žiūrint kokią. Jei čiobrelių, liepžiedžių, ramunėlių, mėtų, laukinių aviečių ar serbentų lapelių arbatą - tai mėgsta ir moka Atsakymas būtų keistokas – žiūrint kokią. Jei čiobrelių, liepžiedžių, ramunėlių, mėtų, laukinių aviečių ar serbentų lapelių arbatą -…