Archives for Kulinarija - Page 3

Kulinarija

Lietuvos regionų kulinarinis paveldas (IV dalis)

Žemaičiai vieninteliai Europoje tebemoka gaminti seniausius patiekalaus Žemaičiai turi ypatingą išskirtinį maisto produktą, kokio nerasime  pasaulyje. Tai – užtrinas, kuris gaminamas iš kiaulės taukinės su plėvele nuo žarnų. Taukinė išskleidžiama, sočiai pagardinama česnaku, druska, grūstais juodais ir kvapiais pipirais, susukama,…
Plačiau >>
Kulinarija

Lietuvos regionų kulinarinis paveldas (II dalis)

Dzūkai - pasaulinio lygio miško gėrybių kulinarijos čempionai Dzūkai visus privers aikčioti, vaišindami grybiene, grybų sūriu, marinuotais baravykėliais, raugintais kelmučiais su grietine ir svogūnėliu, sūdytais grūzdais, svieste keptomis rudmėsėmis, grietinėje troškintomis voveraitėmis, grietine apkeptais gudukais ir visaip kitaip keptais, virtais,…
Plačiau >>
Be kategorijos

Lietuviškos garinės pirties malonumai

Lietuviška garinė pirtis skiriasi nuo kitų pasaulio pirčių savo ypatingu gydomuoju poveikiu. Lietuviškos garinės pirties pėrykloje yra karšti gydomųjų augalų antpilų garai (daug kartų karštesni, nei turkiškoje), kurių įtakoje vyksta kitos žmogaus organizmą sveikatinančios ir gydančios procedūros. Lietuviška garinė pirtis…
Plačiau >>
Kulinarija

Lietuvos regionų kulinarinis paveldas (I dalis)

Aukštaičiai gali stebinti visus užsieniečius miltiniais patiekalais, ypač virtiniais su mėsa, paukštiena, žuviena, varške, švilpikais su uogomis, šaltanosiais su mėlynėmis, koldū Aukštaičių valgiai - karalių stalui Aukštaičiai gali stebinti visus užsieniečius miltiniais patiekalais, ypač virtiniais su mėsa, paukštiena, žuviena, varške,…
Plačiau >>
Kulinarija

Sveikos, skanios ir lengvai pasigaminamos salotos vasarai

Vasarai pasidarykite savo aliejinius užpilus šviežių daržovių Vasarai pasidarykite savo aliejinius užpilus šviežių daržovių salotoms. Atminkite, kad parduotuvėse parduodami krakmolingi salotų dresingai (užpilai) nedera ir netinka prie šviežių daržovių, ypač salotlapių, kita vertus, dresinguose yra apsčiai cheminių konservantų. Tokius dresingus…
Plačiau >>
Kulinarija

Bet kuris Lietuvos maisto prekių parduotuvės jogurtas – pavojingas sveikatai

Daugelis „Activia“ ar „Actimel“ jogurtų vartotojų tikisi žadėtojo TV ekrane stebuklo iš „gyvojo" produkto. Tiktai kas jame yra gyvo? Daugelis „Activia“ ar „Actimel“ jogurtų vartotojų tikisi žadėtojo TV ekrane stebuklo iš „gyvojo" produkto. Tiktai kas jame yra gyvo? Štai ką…
Plačiau >>
Be kategorijos

Lietuvos totorių čeburekai

Per vasaros atostogas visi Lietuvos pajūrio, paežerių, paupių paplūdimiai buvo paplūdę čeburekais: juos pardavinėjo parduotuvėse, kioskuose ir palapinėse, jaunimas nešiojo maisto dėžėse ir siūlė poilsiautojams, Lietuvos totorių kulinarinis paveldas Per vasaros atostogas visi Lietuvos pajūrio, paežerių, paupių paplūdimiai buvo paplūdę…
Plačiau >>
Kulinarija

Kas yra koldūnai, virtiniai, švilpikai, šaltanosiai ir auselės?

Mūsų artimiausių kaimynų, ypač rusų, lenkų, ukrainiečių, vokiečių grožinėje bei kulinarinėje literatūroje dažnai randame minint lietuviškus koldūnus. Retsykiais šalia koldūnų minimi virtiniai, švilpikai, šaltanosiai, auselės… Lietuvos kulinarinis paveldas Gero vyro plaštakos dydžio lietuviški koldūnai nuo senų senovės stebindavo kitų tautų…
Plačiau >>