Archives for Kulinarija - Page 10

Klaipėdos kulinarija – išskirtinė kulinarija (2 dalis)

Tai šit, kuršių virtuvės įtakoje, Klaipėdos restoranų virėjai sugalvojo savitą, būdingą tik klaipėdiečiams patiekalą, kuris vėliau buvo miestelėnų ypač pamėgtas, pasisavintas ir gana dažnai valgomas. Štai jis: Memelio karveliai Visi  balandininkai žino kas yra garsieji Memelio balandžiai, tai unikali paukščių…
Plačiau >>

Per Adventą išmokime valgyti sveikas ir skanias salotas

Vincento saldžiarūgštis aliejaus su medumi užpilas salotoms 400g alyvų aliejaus) suplakti su 60g 6% obuolių acto arba citrinos sulčių, 75g skysto medaus, 9g druskos, 9g išspausto česnako, 3g maltos saldžiosios raudonos paprikos, 1g maltų aitriųjų kajeno arba čilės paprikų. Aliejiniai…
Plačiau >>

Marinavimas. Skaitytojų receptai. 5 dalis

Marinuoti burokėliai obuolių sultimis Burokėliai, obuolių sultys, druska, lauro lapeliai, pipirai. Virtus burokėlius (nuluptus) sutarkuojame arba supjaustome užpilame karštomis obuolių sultimis (geriausiai tinka naminės), dedame druskos pagal skonį, lauro lapus, pipirus, užkaičiame iki virimo. Supilstome į indelius. gero apetito. "Ikra"2…
Plačiau >>

Grybų Marinavimas (Konservavimas)

MarinavimasŠis grybų konservavimo būdas truputį sudėtingesnis nei sūdymas. Be to, marinuojami vertingesni ir tik jauni, be kotų, tvirtos konsistencijos grybai, geriausia kiekvieną rūšį atskirai, bent nemaišyti baravykinių su lakš yra įvairių būdų. Svarbiausia paruošti marinatą, kuriame negalėtų daugintis botulino bakterijos.…
Plačiau >>