Archives for Konservavimas

Konservavimas. Daržovių ruošimas ilgam laikymui

• Konservavimas. Kadangi paruoštuose konservuose vitaminų po truputį mažėja, tai neruoškite atsargų ilgesniam laikui. Nepa­mirškite, kad konservų atsargų šeimai reikia penkiems arba še­šiems žiemos ir pavasario mėnesiams. Žemės ūkio produktams konservuoti namie naudokite druską, cukrų, actą ir citrinos rūgštį. Konservuojamą…
Plačiau >>

Džiovinti pomidorai, konservuoti alyvuogių aliejuje

Džiovinti pomidorai, konservuoti alyvuogių aliejuje Džiovinimas – taip pat vienas iš konservavimo metodų.Prinokusių pomidorų,pora skiltelių česnakų,alyvuogių aliejaus (geriausiai tiktų Extra Virgin),baltojo vyno acto,druskos,prieskoninių žolelių pagal skonį (tinka čiobreliai, bazilikai, rozmarinai – kiekvienam pagal skonį). Džiovinimas Nuplaunam pomidorus ir paliekam juos…
Plačiau >>

Marinavimas. Skaitytojų receptai. 1 dalis

Marinuoti agurkai griežinėliais Reikės: 6 kg agurkų;2,5 litrų vandens;6 šaukštai druskos;0,5 kg cukraus;200 g acto (galima ir pagal skonį);vyšnių lapų (pagal skonį);krapų (pagal skonį);50 g prieskonių agurkų marinavimui (yra specialūs parduotuvėse). Paruošimas: Į 2,5 l verdančio vandens įdėti krapus, vyšnių…
Plačiau >>

Vaikų numylėtiniai „Agurkėliai su garstyčiom“

4 kg agurkų supjaustomi plonomis riekutėmis išilgai agurko. Paruošiamas marinatas: 2 stiklinės cukraus2 šaukštai druskos0,5 litro 9 procentų acto(geriau su prieskoniais)2 šaukštai garstyčių (aštrios tinka labiausiai) Marinatas užverdamas, įdėjus visokių žalumynų: lauro lapųkrienų lapųserbentų ir vyšnių lapųkalendros (kas mėgsta). Atvėsinamas,…
Plačiau >>