Įpusėjo pomidorų derlius - pradedu konservuoti šeimai pomidorus želatinoje. Pradžioje reikia 4 su kaupu šaukštus želatinos užmerkti stikline virinto vandens, o geriausiai tai padaryti iš vakaro. 3-5 minutes visą tą marinato mišinį pavirinu, atvėsinu ir įpilu 0,5 stiklinės acto. Kol marinatas...
Marinuoti agurkai. Morkas ir svogūną supjaustome griežinėliais, petražoles ir krapus truputį pasmulkiname ir sudedame į stiklainį. Po to nuplauname agurkus ir pridedame stiklainį, kiek telpa. Užviriname vandenį iš krano ar šulinio ir užpilame stiklainį, pridengiame metaliniu dangteliu ir laikome 15 min.,...
Tai tikrai intriguojantis ir iš pirmo žvilgsnio gana neįprastas receptas, bet jo skonis nuostabus. Garantuoju, kad tokio džemo dar nesate ragavę, tad būtinai išbandykite. Puikiai tinka nustebinti draugams. Smulkiai supjaustykite nuluptus svogūnus ir česnako skilteles. Keptuvėje ant didelės ugnies ištirpdykite sviestą...
Į 3- jų litrų talpos stiklainį įdėkite prieskonius: 3 riekeles krieno šaknies, česnako 1-nos galvutės skilteles, krapų, dašio, mairūno, baziliko, pankolio po šakelę, po keletą vyšnių ir juodųjų serbentų lapų. Sudėkite nuplautus agurkus. per vidurį stiklainio bei viršuje įdėkite mairūno, krapų,...
Konservavimas karščiu sandariai uždarytuose induoseGeriausias konservavimo būdas, nors daug sudėtingesnis už kitus, yra sterilizavimas, arba konservavimas kaiščiu sandariai uždarytuose induose. Šio būdo esmė yra ta, kad sudėti į sandariai uždaromus stiklainius arba metalines dėžutes produktai kaitinami vandenyje arba garuose, kol sunaikinami...
Geriausia konservuoti antaninius obuolius, bet tinka ir nepernokę alyviniai obuoliai. Obuolius reikia nuplauti, išimti specialiu peiliuku sėklalizdžius (galima ir neišimti), dar galima perpjauti per pusę ir nulupti plonai odelę figūriniu peiliuku. Jeigu išimate sėklalizdžius ar pjaustote obuolius reikia iš karto juos...
Marinavimas - šis grybų konservavimo būdas truputį sudėtingesnis nei sūdymas. Be to, marinuojami vertingesni ir tik jauni, be kotų, tvirtos konsistencijos grybai, geriausia kiekvieną rūšį atskirai, bent nemaišyti baravykinių su lakštabudiniais.Marinavimo yra įvairių būdų. Svarbiausia paruošti marinatą, kuriame negalėtų daugintis botulino...
Nuplaunam pomidorus ir paliekam juos nudžiūti. Sausus pomidorus supjaustome vidutinio dydžio skiltelėmis (jei pomidoras labai mažas – daliname jį į dvi dalis, jei didesnis – į daugiau). Skilteles dedami į skardą, prieš tai ją iškloję kepimo popieriumi. Pomidorus pabarstome druska (druskos...
Žaliuokes rūpestingai nuplaukite, o ypač smėlėtas - kelias valandas pamirkykite, trumpai pavirinkite, išpilkite ant kiaurasamčio ir dar kelis kartus perplaukite. Gerai nuvarvinkite. Molinio arba emaliuoto indo dugne sudėkite kelių centimetrų storio grybų sluoksnį, perpilkite saujele druskos, geriausia rupios, vėl sudėkite grybų...