| |

Romas

Romas – stiprus alkoholinis gėrimas, gaminamas iš cukrašvendrių spirito. Kai kurios romo rūšys daromos fermentuojant ir distiliuojant cukrašvendrių (cukrinių nendrių) sultis, kitos iš melasos, kuri gaunama kaip cukraus gaminimo iš cukrašvendrių šalutinis produktas. Kai kurios romo rūšys gaminamos įvairiomis proporcijomis maišant cukrašvendrių sultis, sirupą ir melasą. Įprastiniu būdu gaminant romą yra sumalamos cukrašvendrės, iš jų išgaunamos sultys, iš kurių kaitinant išgaunamas sirupas. Gautas sirupas yra distiliuojamas ir fermentuojamas. Tokiu būdų gautas gėrimas laikomas (brandinamas) ąžuolinėse statinėse, kur įgauna šviesiai geltoną arba tamsesnį – iki rudo – atspalvį. Romo spalva nebūtinai rodo jo brandinimo laiką – kai kurie gamintojai išlaikytą romą filtruoja, o kiti į mažiau brandintą romą prideda karamelės spalvai suteikti. Romas paprastai geriamas grynas arba maišomas kokteiliuose. Geras romas yra ilgą laiką brandinamas ąžuolinėse statinėse, panašiai kaip viskis ar konjakas. Pirmieji rašytiniai šaltiniai romą mini Barbadoso saloje 1688 m. Nuo to laiko romo gamyba pasižymi Karibų jūros regiono salos. Taip pat gaminamas Filipinuose, Australijoje, Madagaskare, Mauricijuje, Indijoje, Rejunione ir Kanaruose.

| |

Bacardi Light

Bacardi Light yra visame pasaulyje žinomas romas, gaminamas pagal originalų Dono Fakundo sukurtą receptą. Romas yra maišytas, filtruotas per anglį, mažiausiai vienerius metus brandinamas ąžuolo statinėse ir filtruotas per anglį dar kartą, norint gauti subtilų, lengvą ir sausą skonį. Bacardi romas visame pasaulyje garsėja kaip nepamainomas įvairiausių kokteilių komponentas. Romas – tai stiprus alkoholinis gėrimas, gaminamas iš romo spirito, gaunamo rauginant cukrinių nendrių sultis. Jame yra specifinių komponentų: etilo acetato, sviesto rūgšties, romo aliejaus, kurie suteikia būdingą skonį ir kvapą. Romas daugiausia gaminamas tose šalyse, kuriose auginamos cukrinės nendrės – Kuboje, Jamaikoje, Bahamuose, Meksikoje. Bacardi – tai kompanijos įkūrėjo pavardė. Donas Fakundo Bacardi buvo vyno žinovas ir prekiautojas. XIX amžiuje Donas Fakundo emigravo iš Ispanijos į Kubą,, kur ir pretęsė savo mėgstamą užsiėmimą. Taip 1862 metais prasidėjo vieno žymiausių pasaulyje romų Bacardi istorija. Keičiasi laikai, keičiasi gamybos technologijos, bet ir šiandien Bacardi romas gaminamas pagal seną Dono Fakundo receptą, kuris perduodamas iš kartos į kartą.

| |

Bacardi Black

Šis romas ypatingai skiriasi nuo kitų tokio tipo gėrimų savo aromatu ir intensyviu skoniu. Bacardi romas visame pasaulyje garsėja kaip nepamainomas įvairiausių kokteilių komponentas. Gamintojas: Bacardi, Bahamai/Vokietija. Bacardi – tai kompanijos įkūrėjo pavardė. Donas Fakundo Bacardi buvo vyno žinovas ir prekiautojas. XIX amžiuje Donas Fakundo emigravo iš Ispanijos į Kubą,, kur ir pretęsė savo mėgstamą užsiėmimą. Taip 1862 metais prasidėjo vieno žymiausių pasaulyje romų Bacardi istorija. Keičiasi laikai, keičiasi gamybos technologijos, bet ir šiandien Bacardi romas gaminamas pagal seną Dono Fakundo receptą, kuris perduodamas iš kartos į kartą. Ypatingos rūšies mielės sumaišomos su juodu sirupu, pagrindiniu romo komponentu. Jos įtakoja fermentacijos procesą, kurio metu cukrus virsta alkoholiu. Po to romas keletą kartų distiliuojamas ir išlaikomas 1-6 metus. Naujų technologijų ir tradicinių metodų derinys užtikrina Bacardi romo gamybos kokybę. Visa kita informacija – Bacardi šeimos paslaptis. Kuo tamsesnė spalva, tuo ilgiau išlaikytas romas. Verta atkreipti dėmesį į butelį puošiančią etiketę. Ispanų Karališkosios šeimos skydas primena, 1888 metais Bacardi buvo paskirtas Karališkuoju vyno tiekėju. Aukso medaliai – įvairių ekspozicijų ir parodų apdovanojimai.