Archives for Alus

Vilniuje – tikro alaus restoranas „Alaus namai“

Vasario 13 d., penktadienį, per pilnatį, Vilniuje duris atvėrė tradicinio tikro lietuviško alaus restoranas "Alaus namai" (A. Goštauto g. 8). Tai pirmasis žingsnis Lietuvoje besikuriančio tradicinio gyvo alaus gaivintojų judėjimo kelyje. "Tai - ne restoranas, tai – ideologija. Nepaisant to,…
Plačiau >>
Alkoholiniai gėrimai

Alaus gimimas

Kaip alus tampa alumi Alaus gamyba - ilgas ir sudėtingas procesas, kuriam reikia gerų įgūdžių, žinių ir kruopštumo. Pagrindiniai alaus "gimimo" etapai ir žaliavos yra panašūs tiek gaminant alų namų sąlygomis, tiek šiuolaikinėje alaus darykloje. Pasaulyje populiariausios alaus rūšys Visuomet…
Plačiau >>
Alkoholiniai gėrimai

Jaunimas skęsta aluje

Girti paaugliai, slampinėjantys po senamiestį ar “atsijungę” gulintys ant žolės. Priteršti kiemai ir sudaužytos vitrinos. Klaipėdos vasaros šventės – nesibaigiantis alaus gėrimas su šiais būtinais “atributais”. Ar egzistuoja alaus alkoholizmas, kodėl jaunimą traukia nestiprūs alkoholiniai gėrimai? Alaus alkoholizmas Narkologai tvirtina,…
Plačiau >>
Alkoholiniai gėrimai

Alaus istorija Lietuvoje (www.alutis.lt versija)

ALUS LIETUVOJE IKI STAMBIŲJŲ ALAUS DARYKLŲ Lietuvoje žmonės seniau alų darydavo namuose savo reikalams - šeimos šventėms pažymėti, o po dienos darbų atsigaivinti, svečiams ir kaimynams pavaišinti. Tikrieji aludariai, dažnai praktikuodamiesi, sukaupdavo didelį alaus gamybos patyrima. Taciau daugelis savo gamybos…
Plačiau >>