Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Archives for Alkoholiniai gėrimai

Vilniuje – tikro alaus restoranas „Alaus namai“

Vasario 13 d., penktadienį, per pilnatį, Vilniuje duris atvėrė tradicinio tikro lietuviško alaus restoranas "Alaus namai" (A. Goštauto g. 8). Tai pirmasis žingsnis Lietuvoje besikuriančio tradicinio gyvo alaus gaivintojų judėjimo kelyje. "Tai - ne restoranas, tai – ideologija. Nepaisant to,…
Plačiau >>

Nuo 2010 m. siūloma drausti visų formų alkoholio reklamą

2007 m. lapkričio 8 d. pranešimas VIR (iš plenarinių posėdžių) VAKARINIS POSĖDIS Opozicinės Tėvynės sąjungos frakcijos darbotvarkė PATEIKTI PROJEKTAI Seimo narys Antanas Matulas pateikė: - Alkoholio kontrolės įstatymo 2, 17, 18, 22, 29, 34 straipsnių pakeitimo ir papildymo bei IV…
Plačiau >>

Absentas

Absentas (pranc. absinthe – pelynas) - stiprus, daug eterinių aliejų (1-20%) turintis alkoholinis gėrimas. Gėrimo pavadinimas kilęs iš pelyno (lot. Artemisia absinthium, graik. Absinthion) pavadinimo. Karčiojo pelyno trauktinė yra žalios spalvos, turi anyžių prieskonį, jai būdingas kartus skonis. Gėrimas labai…
Plačiau >>

Jim Beam

Amerikos užkariavimo pionieriai, įsikūrę Kentukyje, derlingoje žemėje užaugino gausius kukurūzų derlius. Jacobas Beamas įsteigė malūną ir už savo paslaugas prašydavo atseikėti dalį kukurūzų. Gautą užmokestį jis panaudodavo gaminti namuose viskį. Jį ragaudavo su šeima ir draugais. Tik po 1795 metų…
Plačiau >>

Įvairiaspalvis ir turtingas Ispanijos cheresas

Cheresas, kaip ir portas, madera, marsala, malaga ir montilla priklauso spirituotų vynų kategorijai. Žodis „spirituotas“ asociacijuojasi su prastos kokybės gėrimais, tačiau cheresas turi ką pasiūlyti gurmanams. Chereso vardas dažnai rašomas trimis kalbomis: ispaniškai jerez, prancūziškai xérèz ir angliškai sherry. Ispanijos…
Plačiau >>

Kalvadosas

Kalvadosas (nuo pranc. Calvados regiono) - iš sidro (obuolių vyno) gaminamas spiritinis gėrimas, kilęs iš Žemutinės Normandijos (Prancūzijos regionas). Daromas maždaug iš 50 skirtingų obuolių rūšių: šie surenkami ankstyvą rudenį, paskui subrandinami, iš jų išspaudžiamos sultys, iš kurių daromi sidrai.…
Plačiau >>

Krupnikas

Krupnikas - 35-45% stiprumo lietuviškas medaus ir žolelių likeris. Geriamas mažomis taurelėmis, pašildytas iki 50 laipsnių temperatūros. Tai vienintelis pasaulyje likeris, kuris geriamas karštas. Istorija Krupnikas 1593 sukurtas Benediktinų vienuolių, apgyvendintų Radvilų dvare Nesvyžiuje. Likeris ilgą laiką buvo populiarus tik…
Plačiau >>