Archives for Alkoholiniai gėrimai

Vilniuje – tikro alaus restoranas „Alaus namai“

Vasario 13 d., penktadienį, per pilnatį, Vilniuje duris atvėrė tradicinio tikro lietuviško alaus restoranas "Alaus namai" (A. Goštauto g. 8). Tai pirmasis žingsnis Lietuvoje besikuriančio tradicinio gyvo alaus gaivintojų judėjimo kelyje. "Tai - ne restoranas, tai – ideologija. Nepaisant to,…
Plačiau >>

Nuo 2010 m. siūloma drausti visų formų alkoholio reklamą

2007 m. lapkričio 8 d. pranešimas VIR (iš plenarinių posėdžių) VAKARINIS POSĖDIS Opozicinės Tėvynės sąjungos frakcijos darbotvarkė PATEIKTI PROJEKTAI Seimo narys Antanas Matulas pateikė: - Alkoholio kontrolės įstatymo 2, 17, 18, 22, 29, 34 straipsnių pakeitimo ir papildymo bei IV…
Plačiau >>

Absentas

Absentas (pranc. absinthe – pelynas) - stiprus, daug eterinių aliejų (1-20%) turintis alkoholinis gėrimas. Gėrimo pavadinimas kilęs iš pelyno (lot. Artemisia absinthium, graik. Absinthion) pavadinimo. Karčiojo pelyno trauktinė yra žalios spalvos, turi anyžių prieskonį, jai būdingas kartus skonis. Gėrimas labai…
Plačiau >>

Degtinė

Degtinė (rus. - водка) — 40-75% stiprumo spiritinis gėrimas, gaminamas iš rektifikuoto rugių, bulvių ir pan. spirito, jį skiedžiant vandeniu bei pridedant aromatizuojančių medžiagų. Istorija Degtinės istorija siekia XIII a. pabaigą, kai ji pradėta gaminti Lenkijoje. Primieji rašytiniai šaltiniai, kuriuose…
Plačiau >>

Jim Beam

Amerikos užkariavimo pionieriai, įsikūrę Kentukyje, derlingoje žemėje užaugino gausius kukurūzų derlius. Jacobas Beamas įsteigė malūną ir už savo paslaugas prašydavo atseikėti dalį kukurūzų. Gautą užmokestį jis panaudodavo gaminti namuose viskį. Jį ragaudavo su šeima ir draugais. Tik po 1795 metų…
Plačiau >>

Konjakas

Konjakas (nuo pranc. Cognac - regionas, kuriame gaminamas konjakas) - spiritinis gėrimas, gaminamas Prancūzijos Cognac regione, laikantis valstybinės organizacijos Bureau National Interprofessionel du Cognac nustatytų reikalavimų: Gėrimas turi būti pagamintas griežtai apibrėžtame Cognac regione, iš konkrečių rūšių vynuogių. Vyno spiritas,…
Plačiau >>

Įvairiaspalvis ir turtingas Ispanijos cheresas

Cheresas, kaip ir portas, madera, marsala, malaga ir montilla priklauso spirituotų vynų kategorijai. Žodis „spirituotas“ asociacijuojasi su prastos kokybės gėrimais, tačiau cheresas turi ką pasiūlyti gurmanams. Chereso vardas dažnai rašomas trimis kalbomis: ispaniškai jerez, prancūziškai xérèz ir angliškai sherry. Ispanijos…
Plačiau >>