2003-04-10 Policijos pajėgos sunaikino 3 narkotikų laboratorijas

Per praėjusią parą Lietuvos kriminalinės policijos biuro ONTT pareigūnai po ilgalaikio operatyvinio tyrimo Kauno mieste ir jo apylinkėse išaiškino 3 nelegalias pogrindines narkotinių medžiagų gaminimo laboratorijas.

Vienoje iš laboratorijų rasta tablečių gaminimo įranga, apie 11 tūkstančių tik ką padarytų “Ekstazi” tablečių su įvairiais logotipais, metaliniai štampai logotipų įspaudimui. Kitoje laboratorijoje rasta visa pilnai paruošta narkotikų gaminimo įranga, atitinkanti geros universitetinės chemijos laboratorijos standartus, kuri tilpo tik į krovininį automobilį. Taip pat rasta ir perimta 3 kilogramai jau pagaminto amfetamino, apie 1 kilogramą marichuanos, įvairių cheminių medžiagų, skirtų amfetamino ir “Estazi” gamybai. Detaliau apžiūrint pastatą, kuriame buvo įrengta laboratorija, aptiktas visas ginklų ir sprogmenų arsenalas: rusų gamybos granatsvaidis “RPG-18”, snaiperinis šautuvas su optiniu taikikliu ir duslintuvu, nudažytas maskuojančia spalva,nupjautavamzdis “Winchester”, pistoletas “Sig-Sauer”, 9 kg trotilo, dešimtys įvairių sprogdiklių ir detonatorių, bikfordo virvutės, keli tūkstančiai įvairaus kalibro šovinių, skirtų pistoletams ir automatams. Trečiojoje laboratorijoje irgi aptikta visa laboratorinė įranga, didelis kiekis įvairių cheminių medžiagų, skirtų narkotikų gamybai, 2 kilogramai pagaminto amfetamino, pistoletas “TT”. Per kratas pas įtariamuosius rasta įvairios literatūros apie cheminių laboratorijų įrengimą ir įvairūs narkotinių medžiagų žinynai.

Visos aptiktos narkotikų laboratorijos ir ginklai bei sprogmenys priklauso vienai iš labai gerai žinomų Kauno nusikalstamų grupuočių.

Straipsniai 1 reklama

Sulaikyti du įtariami asmenys. Šiandien teismas abu leido suimti 10 parų.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *