Prasidėjo naujas antrojo Windows XP pataisų rinkinio platinimo etapas

Prasidėjo naujas antrojo Windows XP pataisų rinkinio platinimo etapas

Microsoft pradėjo naują Windows XP operacinės sistemos antrojo pataisų rinkinio platinimo etapą. Dabar šis atnaujinimas preinamas visiems šios OS anglakalbį variantą turintiems vartotojams. Nuo rugpjūčio 25 rinkinį galima atsisiųsti, automatiškai Internetu atnaujinant Windows XP Professional – jis jau yra Windows Update tarnyboje. Visas pataisų rinkinys Microsoft svetainėje pasirodė rugpjūčio 9 d., o praėjusią savaitę jį automatiškai pradėjo siųstis kompiuteriai, kuriuose įdiegta Windows XP Home sistema.

Tuo pat metu išleistos ir lokalizuotos pataisų rinkinio versijos – dabar atsisiuntimui jis išleistas anglų, vokiečių, prancūzų, korėjiečių ir kinų (tradicinės ir supaprastintos rašybos) kalbomis. Rusakalbė versija bus užbaigta šių metų rugsėjo viduryje. Iš viso lokalizuotų versijų kūrimui skirti du mėnesiai – spalio mėnesį pataisos „turi būti įdiegtos“ 100 mln. kompiuterių visame pasaulyje.

Daugelis kompanijų kol kas atideda SP2 įdiegimą, nes pastebėjo, jog jis nesuderinamas su jų naudojamomis programomis. Reikalas liečia ne tik naująją tinklo ryšius ribojančią funkciją, bet ir technologiją No Execute. Kai kurių korporacijų atstovai jau išreiškė nepasitenkinimą pagal nutylėjimą Internet Explorer įjungta iššokančių langų (pop-up‘s) blokavimo funkcija, nes ji gali blokuoti ne tik reklamą, bet ir įvairių verslo programų, naudojančių naršyklės tipo sąsają, programų langus. Šiuo atveju administratoriams reikia pasiruošti darbo vietose perderinti naršykles. Reikiamos pataisų rinkinio konfigūracijos pasirinkimui palengvinti Microsoft netgi išleido išsamią šimto puslapių instrukciją.

Straipsniai 1 reklama

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *