Pramoninė grupė siekia iš esmės padididnti optinių diskų talpą

Pramoninė grupė siekia iš esmės padididnti optinių diskų talpą

Keletas šimtų filmų viename optiniame diske?
Būtent to siekia Holographic Versatile Disc [HVD] pasivadinęs aljansas.

Šešios kompanijos, įskaitant Fuji Photo ir CMC Magnetics, įsteigė konsorciumą, skatinsiantį HVD technologijos vartojimą – ji vartototojams leis į 1 optinį diską įrašyti iki 1 terabaito [TB} duomenų, taigi, viename diske bus galima laikyti visą filmoteką. Konsorciumas tvirtina, kad savo talpa HVD diskai 200 kartų viršys standartinių DVD diskų galimybes – jų nuskaitymo greitis bus daugiau, kaip 1 Gbit/s, t.y., 40 kartų greičiau, negu DVD technologijoje. HVD formatas siekia užimti Blu-ray ir HD DVD technologijų vietą. Šiuo metu vienasluoksniai Blu-ray diskai gali sutalpinti iki 25 GB duomenų, o dvisluoksniai – 50 GB, tuo tarpu įprastinio ir dėl savo pigumo labiausiai paplitusio DVD disko talpa – apie 4,7 GB.

HVD Alliance susivienijimas HDV technologiją planuoja diegti tiek korporacijų lygiu, tiek paprastų vartotojų rinkai. Iš esmės, HDV kuriami japonų Optware kompanijos holografinių technologijų (ši kompanija taip pat įeina į konsorciumą) pagrindu. Techninis HDV standartų kūrimo komitetas sudarytas dar praėjusių metų gruodžio mėnesį.

Straipsniai 1 reklama

Praėjusiais metais neblogą naujus skaitmeninės mados vėjus demonstruojantį „žaisliuką“ rinkai pateikė ir Sony kompanija – tai buvo namų vartojimui skirtas serveris su 1 TB išorinės atmintinės. Jau pusės šio įrenginio talpos pakanka, kad būtų galima nenutrūkstamai penkias su puse dienos įrašinėti šešių televizijos kanalų transliuojamas programas.

O kaipgi bus su HDV? Suprantama, pradžiai rinką pasieks mažesnės talpos diskai – technologinis HDV komitetas savo darbą pradėjo nuo 200 GB perrašomų ir 100 GB tik nuskaitymui skirtų diskų standartų kūrimo – taip, tikriausiai, nenorima sukelti šoko rinkoje, tačiau spartus nebrangaus ir greitaeigio Interneto ryšio plitimas vartotojus įgalins greitai užpildyti ir tokius diskus. Vis didėjantis aukštos kokybės filmų skaičius, muzikinės kolekcijos ir su kiekvienais metais savo apimtimi vis labiau pampstantys žaidimai pastebimai didina reikalavimus ir namuose vartojamoms duomenų saugojimo sistemoms. Beje, dviejų valandų trukmės HD kokybės laida jau dabar užima nuo 15 iki 25 GB vietos, todėl naujieji diskai – jau artimiausio laiko klausimas.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *