iWork – MS Office mestas naujas iššūkis

iWork - MS Office mestas naujas iššūkis

Apple Computer kompanija išleido iWork’05 pavadintą biuro programų paketą, kuris išleidžiamas kartu su naujų produktų, skirtų konkuruoti su Microsoft ir jos Office programų rinkiniu, grupe.

Antradienį Apple vadovas Stivenas Džobsas San-Franciske vykusioje Macworld parodoje anonsavo iWork '05, 79 dolerius kainuosiantį biuro programų paketą. Jame bus Apple sukurtas Pages tekstų redaktorius ir atnaujinta skaidrių demonstravimui skirta Keynote 2 programa, kurią Apple rinkai pateikė prieš du metus. Parodoje kompanija taip pademonstravo savo 499 dolerius kainuojantį Mac Mini kompiuterį, naująjį Flash atminties pagrindu veikiantį iPod grotuvą ir kitas naujoves.

JAV  iWork '05 bus pradėtas pardavinėti šio mėnesio 22 d., kitose šalyse – nuo 29 dienos.

Straipsniai 1 reklama

Dabar Mac kompiuterių gamintojo turimas ankstesnis verslui skirtų biuro programų paketas AppleWorks užėmė savo rinkos dalį švietimo srityje, o duomenų bazėms skirta FileMaker PĮ niekada nebuvo rimta konkurente analogiškam MS Microsoft Access produktui, tačiau Džobsas pareiškė, kad vienu iš svarbiausių iWork privalumų taps integracija su Mac OS X operacine sistema. “iWork – tai produktas, kurį mes sukūrėme nuo nulio, kad pilnai išnaudotumėme OS X privalumus”, – pasakė jis, skaitydamas pranešimą.

Pages ir Keynote 2 taip pat bus integruoti į būsimas Apple iLife, iLife '05 paketų versijas; į jas taip pat įeis naujos iPhoto, iMovie, iDVD, GarageBand ir iTunes programos. Pages leis kurti laiškus, biuletenius, ataskaitas, brošiūras ir reziumė, o taip pat palengvins iPhoto esančių nuotraukų įkėlimą į dokumentus, be to, tiek nuotraukos, tiek audio ir video failai iLife dėka bus lengvai perkeliami ir į Keynote 2 produktą.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *