Areštuotas Bilo Geitso CC nušvilpęs studentas

Areštuotas Bilo Geitso CC nušvilpęs studentas

Bulgarijos sostinėje Sofijoje sulaikytas bulgaras studentas, ilgą laiką buvęs vienos iš tarptautinės kriminalinės įsilaužėlių grupuotės lyderiu. Kaip tapo žinoma, 22 metų kompiuterių įsilaužėlis (vardas ir pavardė dėl dar neužbaigto tyrimo kol kas nenurodomi) per Internetą susiveikdavo priėjimą prie bankų sąskaitų ir pasinaudodavo jų klientų lėšomis.

Įsilaužėlis priklausė tarptautinei nusikaltėlių grupuotei, kuri užsiėmė padirbtų vairuotojų teisių ir pasų prekyba, o taip pat net 25 šalyse sugebėjo platinti padirbtus eurų banknotus, todėl sulaikytasis lengvai ir dažnai keliaudavo po Makedoniją, Ukrainą, JAV ir Kanadą. Sulaikymo metu nusikaltėlis su savimi turėjo padirbtą asmens tapatybę įrodantį dokumentą, su juo ir buvo sučiuptas.

Grupuotės sulaikymo operaciją kartu su Interpolu ruošė daugelio šalių policija, tai truko apie pusantrų metų. Pagal policijos šaltinius, iš viso specialios informacijos metu buvo sulaikyta dar apie 30 žmonių, akcija vienu metu buvo atlikta 25 Europos šalyse, o taip pat JAV.

Straipsniai 1 reklama

Aukščiausias pripažintas studento-įsilaužėlio pasiekimas – paties turtingiausio planetos žmogaus – Bilo Geitso – kreditinės kortelės panaudojimas, tačiau kiek pinigų dingo iš milijardieriaus sąskaitos, kukliai nutylima, o grupuotės veikla klastojant elektroninius bankinius dokumentus ES ir JAV finansinėms organizacijoms padarė milijoninių nuostolių.

Views All Time
Views All Time
2539
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

47 − = 45