2003 metai tinklų saugumo ekspertams ir sistemų administratoriams nebus lengvi

Analitikų vertinimais, 2003 metai tinklų saugumo specialistams ir sistemų administratoriams bus itin sunkūs ir įtempti.

Naujausios tinklų saugumo bendrovės „Internet Security Systems” (ISS) ataskaitos duomenimis, pirmąjį šių metų ketvirtį piktadarių aktyvumas internete smarkiai padidėjo. Hakeriai ir virusų kūrėjai, negailėdami savęs, ypač aktyviai „darbavosi” penktadieniais ir savaitgaliais.

Ataskaitoje apie interneto rizikos poveikį (IRIS), kurią parengė tyrimų padalinys „ISS X-Force”, pažymima, jog bandymų įsibrauti ir įvykdytų išpuolių skaičius, palyginti su atitinkamu praėjusių metų laikotarpiu, padidėjo 36,6 procento.

Straipsniai 1 reklama

Hakerių ir virusų kūrėjų aktyvumas padidėjo 10 kartų – vis dažniau kompiuterinėse sistemose bandoma nustatyti silpniausias vietas, kurioms yra kuriami nauji virusai.

Paskutinį praėjusių metų ketvirtį specialistai aptiko „tik” 101 naują virusą, o pirmąjį šių metų ketvirtį jų būta jau 752.

„X-Force” duomenimis, aktyviausiai „piktadariai” puolė penktadieniais. 26 procentai incidentų įvyko šeštadieniais ir sekmadieniais (ketvirtąjį 2002 metų ketvirtį – 23 procentai). Bendrovės duomenimis, būtent šeštadienį, sausio 25 dieną, tinkle pasirodė virusas „Slammer”.

Populiariausi buvo du puolimų tipai: įtartinas aktyvumas (73,5 procento visų išpuolių) ir neįgalioto įsibrovimo bandymai (11 procentų). 35 procentai išpuolių buvo įvykdyta mažmeninės prekybos sektoriuje, 11,5 procento – finansų sektoriuje, 9 procentai – sveikatos apsaugos sektoriuje, 9 procentai – pramonės sektoriuje ir vos 1 procentas – federalinės ir vietos valdžios sektoriuje.

„ISS X-Force” pabrėžia, jog šie metai tinklų saugumo specialistams ir sistemų administratoriams bus nepaprastai įtempti. „X-Force” direktorius Krisas Raulandas mano, jog hakeriai ir įsibrovėliai ir toliau bandys brautis į tinklus, trikdyti sistemų darbą ir vogti duomenis iš interneto, šiam tikslui naudodami neapsaugotus kompiuterius.

Views All Time
Views All Time
2014
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

62 − = 60