2013 metų mados tendencijos

2013 metų mados tendencijos

Marga nebemadinga

2012-aisiais buvo madingi ryškūs neoninių spalvų drabužiai. Ir dabar jų pilnos parduotuvių lentynos. Tačiau neapsigaukite – šiemet tokios spalvos nėra itin populiarios. Nieko blogo, jei dėvime vieną ar kitą tokios spalvos drabužį ir jį žaismingai deriname su kitokių spalvų apdarais. Tačiau praėjusiais metais ši spalva taip uzurpavo mados pasaulį, kad ėmė atrodyti, jog žmonės vaikšto apsirengę Helovyno kostiumus: neoniniai tapo ne tik drabužiai, bet ir nagai, akių vokai, plaukai. Metas leisti šioms spalvoms pailsėti.

Kita visiems jau spėjusi pabosti 2012-ųjų mados tendencija – metalo detalės. Metaliniais spygliukais buvo puošiami drabužiai, batai, rankinės, kiti aksesuarai. Būtų gerai, jei šiemet bent 60 proc. vilkimų drabužių neturėtų metalo detalių.

Iš mados išeina ir įvairiais raštais bei spalvomis marginti džinsai. Dažna moteris džinsus dėvi beveik kiekvieną dieną. Tačiau kaip dažnai ji apsivelka, pavyzdžiui, leopardo kailio raštais margintą šį drabužį? Tad neleiskite pinigų veltui. Apskritai šiemet margi drabužiai nebebus tokie madingi. Net ir buvę itin populiarūs įvairių genčių raštais marginti audiniai užleis vietą paprastoms ir aiškioms linijoms.

Drąsūs sprendimai nepasiteisino

Kuo toliau, tuo sunkiau dizaineriams sukurti kažką naujo ir nematyto. Kartais tokios jų pastangos tik iš pradžių sukelia susidomėjimą, o paskui greitai nublanksta. Taip atsitiko ir su vienos amerikiečių dizainerės sukurtais sportbačiais storesniu padu. Visi žinome, jog sportbačiai ir suknelė – sunkiai įsivaizduojamas derinys. Sukūrusi sportbačius su pakulne dizainerė manė, kad taip rado originalų sprendimą. Tačiau, nepaisant aukštos pakulnės, sportbačiai ir toliau atrodė kaip sportbačiai, tik nebuvo patogūs.

2013-aisiais madingiausi plaukų kirpimai

2013-aisiais keičiasi ir plaukų šukuosenų tendencijos. Bene labiausiai visiems įsiminė praėjusiais metais sparčiai išpopuliarėjusi pusiau skustos galvos šukuosena. Jai neatsispyrė ir kelios Lietuvos įžymybės. Tačiau ši mada greitai atėjo ir dar greičiau praėjo. Lieka tik džiaugtis, kad plaukai gana greitai atauga. Nebemadingi taps ir viršugalvyje susukti plaukų suktukai. Ne paslaptis, kad juos sukame dažniausiai iš bėdos, kai nespėjame išsitrinkti plaukų. Tačiau tokia šukuosena ne paslepia, o tik dar labiau parodo, kokie nešvarūs ir netvarkingi yra plaukai. Tokiu atveju daug geriau sukti suktuką užpakalinėje galvos dalyje.

Kilo noras išbandyti naują kirpimą? Vidutinio ilgio plaukai – įprastas pasirinkimas, tačiau nusprendus gerokai juos patrumpinti, arba atvirkščiai – išlaikyti itin ilgus – atsiras proga daug drąsiau pasireikšti lakiai fantazijai. Norint trumpų plaukų, rinkis  prie veido formos pritaikytą bob stiliaus kirpimą, kuris šiemet taps populiariausiu reiškiniu. Tokį plaukų stilių išbandyti neabejotinai norės ir daugelis ilgaplaukių.

2013-ieji – tai metai, kai bob stiliaus plaukų kirpimas užtikrintai grįžta į madą. Šis kirpimas vis dažniau pastebimas tarp garsiausių ir labiausiai stiliaus bei šukuosenų tendencijas diktuojančių pasaulio modelių. Bob stiliumi nukirpti plaukai paprastai baigiasi ties smakru, o kartais taip, kad vos siektų pečius, plaukai taip pat  gali būti lygūs arba originaliai iškarpyti. Tad tarp trumpų plaukų kirpimų, bob stilius sugrįžta kaip įvairiapusiška ir moderni šukuosena.

Visgi, jei plaukų trumpai kirptis nesinori, tuomet juos verčiau gerokai paauginti, nes tai – kita šių metų tendencija.

Šiųmetines stiliaus tendencijas pristatinėjantys modeliai kartu demonstruoja ir ilgus plaukus, besibaigiančius ties krūtine ar net ją dengiančius. Toks plaukų stilius šiek tiek primena paslaptingas mitines būtybes, kaip deivės ar undinės, ir atrodo neapsakomai viliojančiai. Ilgi plaukai gali būti iškarpyti aiškios formos sluoksniais ar negriežtais, žaismingais kirpčiukais – abu variantai atrodys puikiai.

Suveltų plaukų įvaizdis. Tokius suveltus plaukus pasidaryti – jokių sunkumų, o kartais ir iš tiesų tereikia atsikelti iš lovos ir palikti juos tokius, kokie yra, tik užfiksuojant juos plaukų laku. Tokie natūraliai suvelti plaukai tiks tiek ilgiems, tiek vidutinio ilgio plaukams.

Kirpčiukai ir bangelės. Kirpčiukai jau kelis metus iš eilės tampa vis labiau pastebimi ir populiaresni, pradedant  stambių ir didelių sruogų iškarpymu, ir baigiant lygesniais, smulkiais kirpčiukais. Šių metų pavasarį tai bus puikus pasirinkimas visoms, norinčioms atnaujinti savo šukuoseną.

Madingiausi 2013-ųjų pavasario plaukų stiliai

Prie labai konkrečių šukuosenų, kurios tam tikrą sezoną tampa itin populiariomis, kasmet egzistuoja ir šiek tiek platesnės taisyklės ar šukuosenų bei kirpimų bruožai, kuriuos panaudojus, šukuosena tampa madinga ir atitinkanti tuometines tendencijas. Štai pagrindinės tokios taisyklės, kurių dėka 2013 pavasarį bet kokia šukuosena be vargo atitiks populiariausias tendencijas.

Šoninis sklastymas. Šukuosenos, kuomet plaukai yra permesti į kurią nors pusę, o sklastymas neina galvos viduriu – visada madingos. Tereikia išsiaiškinti, kurias iš šiemet madingiausių šukuosenų, papildžius jas šoniniu sklastymu, galima sėkmingiausiai prisitaikyti prie savo veido formos.

Šlapių plaukų efektas. Pernai itin populiariu tapęs šlapių plaukų įvaizdis, tokiu išlieka ir šį pavasarį. Du pagrindiniai būdai, kaip įtrauktį tokį plaukų stilių į savo šukuoseną yra labai paprasti. Želė ar kitokiomis priemonėmis modeliuojant plaukus, galima surišti juos į šlapiai atrodančią uodegą arba tiesiog susegti priekinius plaukus nugaroje, o ten palikti juos laisvai krentančius.

Žemai surištos uodegos.  Taip surišti plaukai – taip pat populiarumo viršūnėje. Ties kaklo viršumi surištos uodegos gali būti įvairiausio stiliaus: laisvos ir netvarkingos, elegantiškos ir standžios, taip pat galima jas originaliai paįvairinti. Pagrindinė taisyklė – surišti jas kuo žemiau.

Laivai krentančios sruogos. Tokio stiliaus pagrindinė idėja labai paprasta: dauguma plaukų yra užkišti už ausų, o kelios vienišos sruogos plėvesuoja priekyje. Tiesa, jos gali būti kuo įdomiausios: sugarbiniuotos, tiesios, sulenktos ir panašiai. Tokioje šukuosenoje puikiai derėtų ir originalus aksesuaras plaukams susegti.

Manikiūro mada 2013-aisiais

Keičiasi ir manikiūro mada. 2012-aisiais stiliaus viršūnėje buvę smailūs nagai intriguoja, bet baugina. Be to, juos sunku prižiūrėti. Tad šiemet pirmenybė teiktina ovalios formos rankų nagams.

Koks makiažas bus madingas šį pavasarį?

Anot grožio eksperto, šį sezoną vyrauja dvi tendencijos – natūralus tarsi nematomas makiažas arba itin ryškūs akcentai, dar labiau pabrėžiantys nepriekaištingą veido odą. „Pavyzdžiui, mados namai „Missoni“ siūlo pasinerti į natūralumą – vos paryškinta antakių forma, skruostai padengti švytinčiais skaistalais, o lūpos paryškintos kūno spalvos lūpų dažais“, – pasakoja A. Kličius. „Dūminis“ makiažas taip pat išliks madingas, tačiau vis dažniau šviečiant saulei tamsias spalvas pakeis lengvesni ir šiltesni atspalviai: rusvi bronziniai tonai, rausva, persikinė spalvos.

Šį pavasarį bus madingas ir vaikiškas įvaizdis. Antakiai – jaunatviškai ryškūs ir vešlūs, tačiau ne pernelyg tamsūs. Šviesiaplaukėms A. Kličius pataria bent trumpam pamiršti tamsių atspalvių antakių pieštukus, o norinčiosioms suteikti veidui ryškesnį akcentą, pataria rinktis vis dar madingas akių kontūrą paryškinančias priemones ir derinti jas su vienspalviais vokų šešėliais. Grožio ekspertas siūlo atkreipti dėmesį į mados namų „Dolce & Gabbana“ makiažą, kuriame vyrauja viduramžių gražuolės įvaizdis – jokių ryškių spalvų, tik natūralus sveikos odos spindesys.

Sveika ir švytinti oda

Šį pavasarį laisvamaniško vėjo gūsiai pasiekė ir mados sostines, todėl galima pamiršti griežtas mados taisykles ir rinktis tai, ko norisi labiausiai, bei drąsiai eksperimentuoti. Tik svarbu tai daryti saikingai.

„Jau kelerius metus madingiausias makiažo akcentas yra sveikai ir natūraliai atrodanti oda, todėl svarbu nepersistengti ne tik naudojant makiažo pagrindą, bet ir norint įdegti. Mūsų regiono moterys yra natūraliai šviesaus gymio, todėl itin ryškus įdegis atrodo nenatūraliai, be to, vizualiai sendina“, – atkreipia dėmesį ekspertas. Jis sutinka, kad artėjant vasarai norisi rusvo odos atspalvio, ir siūlo dirbtinius saulės spindulius pakeisti lengvos konsistencijos bronziniais skaistalais, suteikiančiais švelnų atspalvį ir atrodančiais natūraliai.

„Šį sezoną itin madingi natūralių atspalvių vos pastebimi skaistalai. Toms, kurios nori labiau paryškinti skruostus, kosmetikos „Shiseido“ kūrėjai siūlo vietoje skaistalų panaudoti lūpų dažus – truputėlį pigmento įmaišyti į makiažo pagrindą ir padengti skruostus. Tiesa, ir čia svarbu saikas – skruostai turi būti vos rausvesni už natūralų odos atspalvį“, – pataria „Douglas“ grožio ekspertas Andrius Kličius.

Kokios rankinės bus madingos šį sezoną?

Sakoma, kad į rankinę telpa visas moters gyvenimas ir, jei tai tiesa, tada galima pateisinti, kodėl šiam aksesuarui – „gyvenimo talpyklai“ moterys negaili pinigų ir ieško jų kuo kokybiškesnių ar originalesnių. Pavasario–vasaros sezonui dizaineriai pasiūlė labai daug variantų: nuo mažų vakarui skirtų delninukių iki talpių paplūdimio rankinių ar net stilingų kuprinių. Pateikiame ryškiausias šiltojo sezono rankinių tendencijas.

Formos. Šiais metais gausu naujų rankinės formų stilių. Ypač naująjame sezone madingos griežtų formų, tarsi įrėmintos, rankinės. Šių formų rankinės atrodo itin prabangiai ir yra universalios, tad jas galima nešioti tiek prie kasdieniškos, tiek prie puošnesnės aprangos. Jeigu šiais metais norite suspėti paskui mados tendencijas būtinai įsigykite tokio tipo rankinę.

Spalvos. 2013 metų pavasario ir vasaros sezone netruks įvairiaspalvių rankinių. Nuo ryškių akį traukiančių iki natūralių pastelinių spalvų. Madingiausios rankinės 2013 metais: pilkos, sidabrinės ir klasikinės tamsiai rudos spalvos. Rankinės spalva gali būti tiek blizgi, tiek matinio atspalvio. Mėgstate pastelines spalvas? Pavasarį ypač madingos rankinės, kurios yra pastelinių rožinės atspalvių. Mėgstate ryškias spalvas?  Ryški rankinė 2013 metų pavasarį bus madinga tuomet, jei jos medžiagos spalva bus ryškiai oranžinė ar žalia.

Rankinės, į kurias telpa tik lūpų dažai, raktai ir nedidelė piniginė, šiuo metu itin madingos. Jos siūlomos įvairių formų ir stilių, o nešiojimo būdų taip pat yra ne vienas: galite tiesiog neštis rankoje, rankeną apsivynioti aplink riešą arba persimesti per petį ir rankinę priglausti prie nugaros.

Tvirtos, aiškios formos rankinės, primenančios stilizuotus maišus, atrodo labai moderniai, tačiau dažniausiai būna be užsegimo, todėl yra labiau tinkamos poilsiui, o ne bėgiojimui mieste, kur vertėtų pasirinkti saugesnį variantą.

Investuoti į kokybišką ir gražią delninę rankinę vertėtų kiekvienai. Jos siūlomos įvairiausių dydžių ir stilių, todėl progų pasirodyti su tokia rankine tikrai rasite. Šiemet itin madingos geometrinių formų ir su papuošimais (metaliniai spygliai, karoliukai ir t. t.)

Piešinėliai, nuotraukos ar raštai ant audinio pastaruoju metu tapo labai populiarūs, kaip ir kuo originalesnių formų aksesuarai. Norėdamos efektingiausio varianto rinkitės įdomios formos ir su ryškiais printais rankinę.

Kokie papuošalai bus madingi 2013 metais?

Pastebėtina keletas ryškių tendencijų. Viena iš jų traktuojama kaip „pasakiškos laboratorijos“ kuriniai.

„Pasakiška laboratorija“

„Pasakiškos laboratorijos“ tendencijos atsiradimą, labai įtakojo stulbinantis šiuolaikiniai mokslininkų atradimai fizikos, chemijos, biologijos srityse. Žinia, kad Jungtinių valstijų mokslininkai atrado bakteriją, kuri išskiria gryną auksą, perskrido per visa pasaulį ir menininkų atmintyje paliko žymę. Šis ir daugelis kitų atrastų ir neatrastų stebuklų, žadina norą žavėtis paslaptingais mokslais, molekulių, bakterijų ir virusų grožiu. Mokslo atradimai įtakoja anamorfinį ir konstrukcinį dizainą, o grožio industrijos atstovai šiuos atradimus realizuoja juvelyriniuose dirbiniuose.

Maudymosi kostiumėlių tendencijos

2013 metais paplūdimio madoje nebelieka žemės spalvų ir blizgių akmenėlių papuošimų. Maudymosi kostiumėliai spalvoti, asimetriški, dažnai dviejų spalvų: apatinė dalis iki juosmens ar aukščiau – vienspalvė, dažnai juoda, o viršutinė pusė ar trečdalis – šio sezono naujų ryškių spalvų. Dėl į akis krentančio kirpimo, žvilgsnis nukreipiamas nuo kūno proporcijų.

Nors naujausi modeliai – asimetriški, puikiai išryškinantys moteriškumą ir žavintys aplinkinius, bet rasime ir įprastų maudymosi kostiumėlių su petnešėlėmis ar be jų. Iškirptės – pačios įvairiausios, nuo kampuotų ir apvalių iki smailių trikampių.

Puiki naujiena ir norintiems dailiai įdegti – naujos kartos kartos „įdegio“ kostiumėlio medžiaga praleidžia du trečdalius saulės spindulių, o jo apsauga atitinka UV apsaugą kaip kad odos kremo su apsauginiu filtru nuo 4 iki 8. Medžiaga šiuo metu jau taip ištobulinta, kad visai nepersišviečia nei būdama sausa, nei šlapia.

Ne mažiau madinga naujovė – neoprenas, medžiaga, atėjusi iš nardytojų ir banglentininkų drabužių. Dizaineriai naudoja neopreną neoninių spalvų suknelėms ir maudymosi kostiumėliams su banglentininkų detalėmis. Labai nauja ir aktuali tendencija, tačiau skirta tik galintiems pasigirti nepriekaištinga figūra!

Pagrindinės šio šiltojo sezono maudymosi kostiumėlių tendencijos:

„Pin up“ stilius

Ryškiausia drabužių, skirtų smagiam pasipliuškenimui vandenyje, tendencija – „pin up“ stilius. Garsūs mados namai, tokie kaip „Marc Jacobs“ ar „Vivienne Westwood“, siūlo kelnaites paaukštintu liemeniu ir krūtinę paryškinančią liemenėlę. Tokio stiliaus maudymosi kostiumėliai yra madingi ir vientisi. Svarbiausia – moteriškumas.

Sportinis stilius

Sportinio stiliaus maudymosi drabužiai – itin patogus pasirinkimas ne tik tingiam poguliui prie baseino, bet ir aktyviam poilsiui, pavyzdžiui, žaidimams su kamuoliu. Pasirinkus tokį apdarą, nereikia jaudintis dėl netikėto virvelių nuslinkimo ar atsirišimo.

Vientisas maudymosi kostiumėlis

Nors dauguma moterų renkasi atskirus maudymosi kostiumėlius, tačiau vientisi vis labiau skinasi kelią į drabužines ir pliažus. Vientisas maudimukas nebūtinai yra negražus ir neseksualus. Puikus to pavyzdys – mados namų „Vivienne Westwood“ ir „Herve Leger“ pristatyti itin moteriški ir elegantiški pasiplaukiojimui skirti darbužiai.

Kokia vestuvinė mada populiari 2013 metais?

2013-ieji  neišsiskiria epotažu ir nešokiruoja naujais vestuvių suknelių siluetais. Populiariausios šiais metais – ramaus A-silueto vestuvinės suknelės. Nuotaka, ketinanti tuoktis 2013 m., bus tikra princesė, nes būtent šis vestuvinės suknelės modelis yra sezono hitas. Remiantis žinomiausių dizainerių nuomone – švelnumas ir griežtumas viename, štai kas pabrėžia šiuolaikinių merginų ir moterų esmę. Taip pat populiarus modelis šiais metais – undinėlė, šio tipo suknelė gali būti su ilgu šleifu. Mini vestuvinės suknelės praktiškai išnyko nuo podiumų, o štai midi ilgio vestuvinė suknelė – gana populiari.

Nėriniai neturi alternatyvos: jie yra labai gražūs ir švelnūs. Tačiau, dizaineriai įkvėpė naują gyvenimą į nėrinius, jie tapo labiau reljefiniai, papuošti dideliais dekoratyviniais elementais. 2013 metais, labai aktualios vestuvinės suknelės išsiuvinėtos auksu ir sidabru.

Parengta pagal:

  1. natalijastun.com
  2. salonasmargo.lt
  3. blog.rankines24.lt
  4. grazvalda.lt
  5. atraskgrozi.lt
  6. alfa.lt
  7. 15min.lt
  8. valstietis.lt
Views All Time
Views All Time
70366
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

+ 40 = 46