Šešiems liberalcentristams gresia pašalinimas

Liberalų ir centro sąjungoje (LCS) suspendavusiems penkiems Seimo nariams, taip pat narystę Vilniaus savivaldybės tarybos frakcijoje sustabdžiusiam Algirdui Griciui gresia pašalinimas iš partijos. Tokį sprendimą gali priimti pirmadienį vakare Vilniuje posėdžiausianti LCS valdyba.

„Manau, kad valdyba gali priimti tokį sprendimą. Vilniaus skyriaus prezidiumas jau yra pasiūlęs taip pasielgti su A.Griciumi. Jų situacija yra panaši”, – BNS sakė LCS pirmininko pavaduotojas Žilvinas Šilgalis, kalbėdamas apie narystės suspendavimą viešai paskelbusius parlamentarus.

„Darydami viešus pareiškimus jie pažeidė partijos tarybos ir valdybos sprendimą, jog nuomonių skirtumus arba vidinius nesutarimus partijos nariai turi išsiaiškinti partijos viduje”, – pažymėjo Ž.Šilgalis.

Straipsniai 1 reklama

Praėjusią savaitę Seimo Liberalų ir centro frakcijos nariai Kęstutis Glaveckas, Vytautas Čepas, Gintaras Šileikis ir Vytautas Grubliauskas Seime surengtoje spaudos konferencijoje paskelbė stabdantys savo narystę partijoje, kol iš jos nepasitrauks prezidento Valdo Adamkaus pasitikėjimą praradęs partijos lyderis, sostinės meras Artūras Zuokas.

Prie jų pareiškimo prisijungė ir tuo metu užsienyje viešėjęs Petras Auštrevičius, įrašytas pirmuoju LCS kandidatų į Seimą sąraše.

Minėti parlamentarai pareiškė neketinantys trauktis iš 19 narių turinčios Seimo frakcijos bei visiškai pasitraukti iš LCS ir kurti naują partiją. Tačiau K.Glavecko teigimu, toks variantas yra galimas, jeigu jie bus pašalinti iš partijos.

„Mes turime labai daug variantų, pradedant naujos partijos kūrimu”, – sakė K.Glaveckas, anksčiau vadovavęs Lietuvos centro sąjungai, kuri 2003 metų gegužę kartu su Liberalų ir centro sąjunga bei Moderniųjų krikščionių demokratų sąjunga įkūrė LCS. „Jeigu pašalins, stosiu į partiją iš naujo”, – BNS sakė A.Gricius.

A.Gricius prieš dvi savaites suspendavo savo narystę A.Zuoką remiančioje Vilniaus miesto savivaldybės tarybos frakcijoje „Už Vilnių, kuriame gera gyventi visiems”. Taip A.Gricius siekė, jog A.Zuokas laikinai sustabdytų savo įgaliojimus mero poste.

Liberalcentristų partneriai konservatoriai suspendavo savo dalyvavimą sostinės koalicijoje, kol A.Zuokas nepasitrauks iš pareigų. Dėl A.Griciaus pašalinimo Vilniaus skyriaus prezidiumas į LCS valdybą kreipėsi prieš daugiau kaip savaitę.

Partijos Etikos ir procedūrų komisija yra taip pat pasiūliusi LCS valdybai suspenduoti K.Glavecko narystę partijoje, nes jis ignoruoja kvietimus atvykti į komisijos posėdžius. Etikos komisijos pirmininko Raimondo Šukio teigimu, K.Glaveckas tris kartus atmetė komisijos kvietimus, nenurodydamas konkrečių motyvų.

Komisija ketino svarstyti, ar K.Glaveckas nepakenkė partijai, kai pasinaudodamas Seimo komandiruote į JAV išvyko paatostogauti į Taitį.

R.Šukys BNS atsisakė komentuoti narystę partijoje suspendavusių parlamentarų elgesį, nes tai gali tapti Etikos komisijos svarstymo objektu. „Jeigu bus priimtas sprendimas pašalinti, tai tik padidins įtampą partijoje”, – BNS sakė LCS pirmininko pavaduotojas Gintaras Steponavičius, kuris vasarį pralaimėjo partijos pirmininko rinkimus A.Zuokui.

A.Zuokas yra suspendavęs savo įgaliojimus partijos pirmininko poste iki rugpjūčio 15 dienos, bet atsisako trauktis tiek iš partijos pirmininko, tiek iš Vilniaus mero pareigų. Šiuo metu partijai laikinai vadovauja jo pavaduotojas Vytautas Bogušis. BNS nepavyko susisiekti su V.Bogušiu ir gauti jo komentarą dėl valdybos posėdžio.

Generalinė prokuratūra yra apskundusi Aukščiausiajam Teismui žemesnės instancijos teismo nuosprendį išteisinti A.Zuoką ir įmonių grupės „Rubicon group” atstovus dėl įtarimų papirkus Vilniaus tarybos narį Vilmantą Drėmą prieš mero rinkimus 2003 metų pavasarį.

LNK televizija paskelbė neva „Rubicon group” „juodosios buhalterijos” įrašus, iš kurių matyti, jog už verslininkams palankius sostinės savivaldybės sprendimus bendrovė mokėjo pinigus asmeniui, vadinamam „abonentu” arba „kolega”.

A.Zuokas kategoriškai atmetė prielaidas, jog jis galėjo būti tas asmuo. Tuo tarpu iš sostinės vicemero pareigų atsistatydinęs konservatorius Kęstutis Masiulis pareiškė neabejojantis, jog „abonentas” yra dabartinis Vilniaus meras.

Views All Time
Views All Time
233
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

− 3 = 6