Seimo narys Vaclovas KARBAUSKIS: Parlamentarų reklamos akcija

Seimo narys Vaclovas KARBAUSKIS: Parlamentarų reklamos akcija

Po šv. Velykų visą Lietuvą sudrebino žinia: Petras Gražulis – nebe vienišas. Prie jo prisijungė Egidijus Klumbys.

Atsiprašau visų skaitytojų, kurie pirmąjį mano sakinį perskaitė rimtai. Gal ir nederėtų juokauti rimta tema – juk badavimas, šiaip ar taip, liečia labai svarbią žmogui sveikatą. Tikrai ta tema ir nejuokaučiau, jei patys politinės akcijos sumanytojai ir įgyvendintojai iš jos nebūtų padarę šou.

Ką šiomis dienomis matome Seime? P.Gražulis, paskelbęs bado akciją, nebeturi laiko dirbti parlamentaro darbo, o vien pozuoja televizijos kameroms, fotoobjektyvams. Pamatęs, kaip paprasta tokiu būdu sulaukti žiniasklaidos dėmesio ir išgarsėti, prie P.Gražulio prisijungė ir E.Klumbys. Dabar jau dviese pozuos objektyvams. Tai visiškai nekeltų pasipiktinimo, jei tai vyktų ne Seime ir nediskredituotų vienos svarbiausių valdžios institucijų. Nebesistebiu, kad po tokių “viešų akcijų” Seimo prestižas visuomenės akyse mažėja. Visiškai suprantama, kad žmonės pradeda nebepasitikėti Seimo nariais, nes pirmajame plane mato pigų populizmą ir bandymą bet kokia kaina, neatsižvelgiant į priemones, patekti į laikraščio puslapius, pasireklamuoti. Dar daugiau – tokios akcijos Seimą paverčia pašaipos objektu, šou laidų taikiniu.

Straipsniai 1 reklama

P.Gražulio ir E.Klumbio reklamos akcija nukreipta į KGB rezervą. Tikiu, kad šie parlamentarai puikiai suvokia skirtumą tarp mobilizacinio KGB rezervo ir tikrųjų KGB darbuotojų bei slaptųjų agentų, tačiau kažkodėl ir P.Gražulis, ir E.Klumbys tą skirtumą bando nutrinti, o gal net “rezervistus” paversti tokiais baubais, kurie baisesni net ir už kadrinius KGB darbuotojus bei slaptuosius agentus, kurių bylos iš Lietuvos archyvų greičiausiai iškeliavo į plačiąją Rusiją. O gal kaip tik bandoma sutelkti visą dėmesį į KGB rezervą, nukreipiant dėmesį nuo tikrųjų KGB darbuotojų? Tuo labiau, kad į šią “akciją” aktyviai įsijungė ir nušalintojo prezidento R.Pakso šalininkai, vėl bandydami įteigti žmonėms teoriją – “kas ne su mumis, tas prieš mus”. Vėl bandoma žmones supriešinti, pasmerkti kitaip mastančius. Kaipgi kitaip pavadinti E.Klumbio viešą pareiškimą, jog Seimo nariai nepasirašę už “rezervistų” atsistatydinimą bus traktuojami kaip palaikantys KGB? Taip kalba Seimo narys, kuris vos ne kasdien pabrėžia parlamentaro mandato laisvumą ir teisę reikšti savo nuomonę. Nors stebėtis turbūt neverta – dar R.Pakso apkaltos sūkuryje E.Klumbys, būdamas Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto nariu, buvo apkaltinęs Konstitucinį Teismą Konstitucijos pažeidimu.

Stebint tokius E.Klumbio viražus belieka tik apgailestauti, kad perėjus pas liberaldemokratus iš Egidijaus Klumbio tautos pažangos beliko tik tauta be jokios pažangos. Situacija gali ir nepasikeisti, jei šie du Seimo nariai ir toliau galvos, kad žmonių palankumą galima nupirkti viešomis akcijomis, nepagarba, įžeidinėjimais. Tikiu, kad mūsų žmonės išmoko atsirinkti pelus nuo grūdų ir manau, kad per penkiolika Nepriklausomybės metų jau išmokta ne viena pamoka, kuri leidžia mums vertinti žmones pagal tai, ką jie padarė, o ne pagal tai, apie ką jie šaukė. Dirbdamas Seime supratau, kad žmogaus darbų kokybė tikrai nepriklauso nuo po kaklu pakabintos lentos dydžio, tikiu, kad tą kartu su manimi išmoko ir visi žmonės.

Views All Time
Views All Time
1537
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

+ 49 = 57