Seimo frakcija Tvarka ir Teisingumas (liberalai demokratai) kreipėsi į STT ir Generalinę prokuratūrą

Frakcija Tvarka ir Teisingumas (liberalai demokratai) kreipėsi į Specialių jų tyrimų tarnybos vadovą Povilą Malakauską ir generalinį prokurorą Algimantą Valantiną dėl šių metų liepos 26 d. Vilniaus miesto tarybos priimtų sprendimų, atveriančių kelią viešo ir privataus sektoriaus bendradarbiavimui visuomenės švietimo ir sveikatos įstaigose.

Frakcijos seniūno Valentino Mazuronio pasirašytuose raštuose teigiama, kad Vilniaus m. tarybos sprendimai pradeda procesą, leidžiantį perduoti veiklos ir ūkio priežiūrą VšĮ Naujosios Vilnios ir VšĮ Karoliniškių poliklinikose, penkiolikos mokyklų ir darželių rekonstrukciją bei tolimesnę jų priežiūrą privatiems investuotojams. Sprendimai padaryti, vadovaujantis Koncesijos įstatymu, kurio tobulumu abejoja daugelis Seimo narių, nes jis sudaro prielaidas korupcijai.

Vilniaus m. savivaldybės nusamdytų konsultantų paruošta galimybių studija nebuvo viešai prieinama, visuomenė nežino, kokios šio projekto galimybės ir, kokios gali kilti grėsmės, jį įgyvendinus. Šios studijos turėjo būti plačiai svarstomos visuomenėje, kaip tai numato Vietos savivaldos įstatymas. Kadangi tai nebuvo užtikrinta, gali būti, kad šis projektas bus tik eksperimentas su ta visuomenės dalimi, kuriai jis turės įtakos.

Straipsniai 1 reklama

Jei Vilniaus m. taryba, priimdama tolimesnius sprendimus šiuo klausimu, vadovausis savo konsultantų rekomendacijomis, tai Vilniaus miesto biudžetas turės papildomai tik į šį eksperimentą įtrauktų 15 – os mokyklų priežiūrai, kurią vykdys privatus subjektas, skirti per 170 milijonų litų. Vilniaus m. taryba, atiduodama 15 mokyklų ir 2 poliklinikų rekonstrukciją bei tolimesnę jų priežiūrą privačiam investuotojui, praranda galimybę panaudoti Europos sąjungos pagalbą šiems tikslams pasiekti.

Frakcijos seniūnas V. Mazuronis teigė: „STT vadovą P.Malakauską ir generalinį prokurorą A.Valantiną prašome ištirti ir įvertinti, ar šie skuboti, neaptarti su visuomene, daug abejonių keliantys Vilniaus miesto vadovų inicijuoti Vilniaus m. tarybos sprendimai nepažeidžia visuomenės interesų ir, ar esami Koncesijų ir viešųjų pirkimų įstatymai, pagal kuriuos vykdomas šis veiksmas, nesudaro prielaidų korupcijai.”

V. Mazuronis informavo, kad frakcija Tvarka ir Teisingumas (liberalai demokratai) parengė įstatymo dėl koncesijų įstatymo veikimo laikino sustabdymo projektą, kurį teiks svarstyti Seimo rudens sesijoje.

Views All Time
Views All Time
1559
Views Today
Views Today
2

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

6 + 1 =