Prie badaujančių parlamentarų prisijungė du liberalai demokratai

Prie badaujančių parlamentarų prisijungė du liberalai demokratai

Gausėja badu Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovo Arvydo Pociaus ir užsienio reikalų ministro Antano Valionio atsistatydinimo reikalaujančių parlamentarų gretos – pirmadienį prie bado akcijos prisijungė Seimo opozicinės liberaldemokratų frakcijos seniūnas Valentinas Mazuronis bei šios frakcijos narys Remigijus Ačas.

Prie bado akcijos ketina prisijungti ir šį trečiadienį iš komandiruotės grįšiantis liberaldemokratų frakcijos narys Vytautas Galvonas.

Seimo mišriai grupei priklausantis parlamentaras Petras Gražulis kovo viduryje pradėjo badauti, reikalaudamas sovietmečiu į KGB rezervą įtrauktų užsienio reikalų ministro A.Valionio ir VSD vadovo A.Pociaus atsistatydinimo. Praėjus savaitei po bado akcijos pradžios P.Gražulis sulaukė palaikymo – prie jo prisijungė liberaldemokratų frakcijos narys Egidijus Klumbys.

Straipsniai 1 reklama

Antradienį P.Gražulis pradės ketvirtą, E.Klumbys – trečią bado savaitę.

Kaip spaudos konferencijoje pirmadienį P.Gražulis, bado akciją jis tęs, “kol turės jėgų“.

Šią savaitę Vilniuje planuojama ir daugiau protesto akcijų, kuriomis bus reikalaujama A.Valionio bei A.Pociaus atsistatydinimo.

Pasak toje pačioje spaudos konferencijoje dalyvavusio V.Mazuronio, pirmadienį vidurdienį prie VSD bei URM vyks piketai, kurių metu minėtų institucijų vadovams piketo dalyviai perduos “simbolinius KGB kapitono antpečius“.

Konferencijoje dalyvavusio E.Klumbio teigimu, ketvirtadienį vakare reikalaujant sovietmečiu į KGB rezervą įtrauktų valstybės pareigūnų atsistatydinimo prie Seimo vyks mitingas.

Aukščiausieji valstybės pareigūnai parlamentarų bado akciją yra įvertinę kaip profesionaliems politikams netinkamą elgesį.

Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas parlamentarų pradėtą badavimą prieš buvusius KGB rezervistus yra pavadinęs “nerimtu poelgiu“ ir “pozavimu“.

“Tokiu drastišku savo pozicijos reiškimo būdu nesiekiama nieko kito, tik asmeninio populiarumo. Tai labiau pozavimas, o ne savo tikslo siekimas“, – A.Paulauskas yra sakęs žiniasklaidai.

Dėl to, kad Seimo nariai, siekdami politinių tikslų, pasirinko radikaliausią protesto formą, badavimą, apgailestavo ir prezidentas Valdas Adamkus.

Seimas kovo mėnesį pritarė laikinosios parlamentinės tyrimo komisijos išvadai, jog aukštus postus užimantys buvę KGB rezervo nariai A.Pocius ir A.Valionis nekelia grėsmės nacionaliniam saugumui, o į dabartines pareigas buvo paskirti nepažeidžiant įstatymų.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

[ca-sidebar id="24091"]