P.Auštrevičius: kada sulauksime biurokratijos saulėlydžio?

Lietuvos liberalų sąjūdžio lyderį, Seimo narį Petrą Auštrevičių nustebino žinia, kad valstybės įstaigose šiuo metu yra apie 5 tūkstančius laisvų etatų. „Savotiška rutina jau buvo tapę Vyriausybės sprendimai karts nuo karto dar keliomis dešimtimis ar keliais šimtais padidinti valdininkų armiją, nors, kaip pasirodė, jos rezervas ir taip milžiniškas”, – teigia P.Auštrevičius. „Prieš porą savaičių apsilankęs pas prezidentą, Ministras pirmininkas Gediminas Kirkilas žadėjo imtis valstybės institucijų pertvarkos biurokratinių procedūrų mažinimo linkme. Raginame premjerą nedelsiant susirūpinti ir etatų mažinimu”, – sako politikas.

Lietuvos liberalų sąjūdžio vadovo nuomone, Vyriausybė turėtų ne raginti valstybės įstaigas kuo greičiau užpildyti laisvus etatus, bet imtis ryžtingų priemonių ir nereikalingus panaikinti. Tuo pačiu P.Auštrevičius ragina ministrų kabinetą nedelsiant grįžti prie „Saulėlydžio” komisijos idėjos. „Vyriausybė savo programoje yra užsibrėžusi „optimizuoti viešojo administravimo sistemą”. Kol kas susidaro įspūdis, jog optimizavimą valdantieji suvokia kaip tolesnę biurokratijos plėtrą. Raginame premjerą nedelsiant imtis veiksmų, kad būtų panaikinti ne tik neužpildyti etatai, bet ir peržiūrėta visa valstybės institucijų veikla, įvertinant jų darbo rezultatus ir aparato dydį. Net neabejojame, kad apkarpius išsikerojusį biurokratinį krūmyną bus sutaupytas ne vienas šimtas milijonų mokesčių mokėtojų litų”, – pažymi P.Auštrevičius.

Liberalai atkreipia dėmesį, jog nepaisant Ministro pirmininko G.Kirkilo žarstomų pažadų, kol kas jo vadovaujamos Vyriausybės veikla ne itin skiriasi nuo ankstesniojo ministrų kabineto darbo stiliaus. Savo darbą keturioliktoji Vyriausybė taip pat pradėjo liepą priimdama sprendimą 63 etatais padidinti apskričių administracijų valstybės tarnautojų gretas.

Straipsniai 1 reklama

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *