LKD: „Darbiečių” ataka prieš Prezidentą – bejėgiškumas ir desperacija

Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus įvertinęs politinę padėtį šalyje antradienį savo pareiškime pasakė tai, ką privalėjo pasakyti. Iš tiesų Vyriausybei yra privalu pasitikrinti, ar ji vis dar turi Seimo pasitikėjimą ir gali konstruktyviai dirbti. Tokio veiksmo būtinumą krikdemai kėlė jau gerokai anksčiau. Kultūros bei Sveikatos ministrai, deleguoti Darbo partijos, neabejotinai praradę ne tik Prezidento, bet ir visos tautos pasitikėjimą. Valdžioje esančių pareigūnų ir partijų veiksmai kelia žmonių pasipiktinimą ir nusivylimą pačia valstybe. Tokia situacija, savaime suprantama, negali tenkinti nei Prezidento, nei Lietuvos piliečio. Viešosios nuomonės nepaisymas, politikų elgesys, pažeidžiantis ne tik etikos principus, ir atviras valstybės interesų ignoravimas griauna bet kokį pasitikėjimą valdančiąja dauguma.

Darbo partijos atstovų reakcija į Prezidento pareiškimą tik dar kartą parodo šios politinės jėgos demagoginį veidą. „Darbiečių” skundai, esą valstybės vadovas stengiasi žlugdyti Vyriausybės ir Seimo darbą bei įtarinėjimai, kad Prezidentas propaguoja kažkokias „naujas politines partijas”, rodo tik desperatiškas pastangas neigti savo atsakomybę už politinę situaciją šalyje.

Akivaizdu, kad griūvanti ir pasitikėjimą praradusi Darbo partija vienaip ar kitaip būtų priversta trauktis iš valdančiosios koalicijos, tad Prezidento pareiškimas tebuvo pretekstas tokiam žingsniui. Visa Darbo partijos atstovų prezidentūrai mesta kaltinimų lavina tėra tradicija tapusios šios partijos demagogijų ir juodinimų politikos nuoseklus tęsinys. Galiausiai tai nieko naujo turint galvoje dabartinės (tiksliau jau iširusios) valdančiosios daugumos gebėjimą tai, kas juoda, vadinti balta ir atvirkščiai.

Straipsniai 1 reklama

Lietuvos krikščionys demokratai reiškia pritarimą Lietuvos Respublikos Prezidento išsakytam padėties šalyje įvertinimui.

Politinės partijos, vengiančios atsakomybės susidariusioje situacijoje, kelia visuomenės nepasitikėjimą ir gilina krizinę padėtį šalyje. Tik atsakinga, valstybės interesais besivadovaujanti bei turinti žmonių pasitikėjimą valdžia gali dirbti konstruktyviai ir naudingai visų labui.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *