Liustracijos komisija atrado dar vieną KGB bendradarbį

Liustracijos komisijos teigimu, 45-erių metų Stanislovas Raulušaitis slapta bendradarbiavo su KGB. LTV žinių laida „Panorama“ išsiaiškino, kad Stanislovas Raulušaitis šiuo metu dirba draudimo kompanijos „Lindra“ Varėnos agentūros direktoriumi ir vadovauja Uspaskicho įkurtos Darbo partijos Varėnos skyriui.

Pasak Liustracijos komisijos, S. Raulušaitis, slapyvardžiu „Baravykas“ KGB užverbuotas 1977- taisiais Druskininkuose ir bendradarbiavo iki 1989-tųjų. Paskelbus nepriklausomybę, jo byla perduota į Varėnos KGB skyrių. Pasak Liustracijos komisijos, Raulušaitis rinko medžiagą apie antitarybiškai nusiteikusius žmones, dirbdamas komunistinės jaunimo sąjungos instruktoriumi Varėnoje, perduodavo jaunimo nuotaikas.

Šiuo metu S. Raulušaitis dirba draudimo bendrovės „Lindra“ Varėnos agentūros direktoriumi ir vadovauja Darbo partijos Varėnos skyriui. Per praėjusius rinkimus į Seimą, kaip darbo partijos kandidatas Raulušaitis kandidatavo į Seimą. Tačiau nebuvo išrinktas.

Straipsniai 1 reklama

Su Liustracijos komisijos sprendimu jis supažindintas ir į teismą, kad sprendimas būtų panaikintas nesikreipė. Raulušaitis susitikti su „Panoramos“ žurnalistais atsisakė. Jo teigimu, jis neturi ką pasakyti. Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas sakė pirmą kartą girdintis apie tokią savo partiečio praeitį. Pasak jo, jei bus tokie duomenys, tai susirinks partijos prezidiumas, etikos ir procedūrų komisija ir nuspręs. „Mums tokie nereikalingi”,- „Panoramai“ sakė V. Uspaskichas.

S. Raulušaitis – jau ketvirtas asmuo, kurio bendradrabiavimą su sovietų KGB paskelbė Liustracijos komisija. Dar apie keturis komisija yra surinkusi duomenis. Du iš jų Liustracijos komisijos sprendimus yra apskundę teismui.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *