LiCS: Internetinio balsavimo atmetimas už borto palieka emigraciją

„Monolitinis” Seimo balsavimas prieš įstatymų pataisas, kuriomis siūlyta įteisinti elektroninį balsavimą, net nesutinkant su siūlymu šias pataisas grąžinti tobulinti, rodo, jog dauguma parlamento narių tik žodžiais „remia” žinių ekonomiką, e-valdžią ir kitas pažangą skatinančias iniciatyvas.

„Toks „retrogradiškas” balsavimas parodo, kad Seimas tebėra įstrigęs XX a. stereotipų gniaužtuose, o skambios konservatorių bei juos entuziastingai palaikiusių darbiečių bei liberaldemokratų kalbos apie žinių visuomenę, e-valdžią, demokratijos plėtrą bei informacinių technologijų skatinimą tėra pliurpalai ir demagogija. Skaudžiausia, kad toks užsikonservavusių politikų žingsnis, už galimybių atlikti savo pilietinę pareigą – dalyvauti rinkimuose, borto faktiškai palieka visą emigraciją”, – teigia Seimo Liberalų ir centro sąjungos frakcijos seniūnas Vytautas Bogušis. Seimo Informacinės visuomenės plėtros komiteto pirmininko liberalcentristo Rimanto Remeikos nuomone, faktiškai naujovių, pažangos baimė iš esmės nulėmė, kad didelė Seimo dalis neišdrįso balsuoti už internetinio balsavimo įteisinimą.

„Seimo nariai net nesigilino, kad i-balsavimas iš esmės tėra patrauklus ir patogus papildomas balsavimo būdas, jokiu būdu nepakeisiantis tiesioginio dalyvavimo rinkimuose. Tačiau siaurų politinių išskaičiavimų artėjantiems Seimo rinkimams turintys parlamentarai nusprendė, kad pažangios technologijos ir Lietuva, deja kol kas yra nesuderinami dalykai, nors pavyzdžiui, technologiniu požiūriu nėra nė vieno rimto argumento dėl galimo i-balsavimo nesaugumo, nes pasaulyje internetinės technologijos sėkmingai naudojamos žymiai sudėtingesniuose projektuose”, – įsitikinęs R.Remeika.

Straipsniai 1 reklama

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *