Liberalcentristai: V.Uspaskich vertas interpeliacijos

Sistemingi ir nuolatiniai valdžią gavusio Darbo partijos vadovo V. Uspaskich žingsniai siekiant partinius ir asmeninius interesus iškelti virš valstybinių galbūt yra verti interpeliacijos, mano Seimo Liberalų ir centro frakcijos seniūnas Algis Čaplikas.

Naujausias Ūkio ministro “akibrokštas” – ciniškai atviras bandymas tarpvalstybines Lietuvos ir Rusijos institucijas paversti savo įmonių atstovybėmis. Tokį ministro elgesį patvirtina iš Maskvos gauta oficiali informacija, kurioje Rusijos pareigūnai teigia, kad V.Uspaskich oficialaus vizito Maskvoje metu užuot sprendęs tarpvalstybines problemas, aktyviai rūpinosi savo asmeniniu verslu – tiesiogiai siūlydamas mainais už “Krekenavos agrofirmos” akcijas šiai įmonei tapti kuriamos tarpvalstybinės Lietuvos ir Rusijos prekybos institucijos dalininke. Jeigu tokie V.Uspaskich planai būtų įgyvendinti, Ūkio ministro kontroliuojamos įmonės turėtų tapti savotišku filtru per kurį būtų “persijojamos” į Rusijos rinką ateinančios Lietuvos kompanijos. V.Uspaskich turto valdytojai taip pat galėtų spręsti kam skirti valstybinius užsakymus.

“Toks įžūlus ir atviras Ūkio ministro V.Uspaskich elgesys rodo, kad darbiečių lyderis “spjauna” į elementariausius darbo valstybės tarnyboje reikalavimus ir toliau ignoruoja privačių bei viešų interesų derinimo taisykles. Akivaizdu, kad tiesiog būtina ne tik politiškai, bet ir teisiškai įvertinti V.Uspaskich pastarųjų mėnesių veiklą”, – teigia Seimo teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko pavaduotojas liberalcentristas Raimondas Šukys.

Straipsniai 1 reklama

Beje, panašią į Maskvoje naudotą schemą sustiprinti savo verslą ir įtaką V.Uspaskich bando taikyti ir Lietuvoje, kur Ūkio ministeriją, praktiškai savo interesus aptarnaujančia UAB pavertęs V.Uspaskich, bando perrimti už biudžeto ir savivaldybių lėšomis sukurtą verslo informacinių centrų tinklą. Visiško nesiskaitymo su galiojančia praktika pavyzdžiais jau yra tapusios V.Uspaskich iniciatyvos sustabdytas paraiškų priėmimą ES paramai gauti bei Valstybės kontrolės ir ES revizorių dėmesio sulaukusi neskaidri struktūrinių paramos fondų dalyba.

Opozicinės Seimo Liberalų ir centro frakcijos nario R.Šukio nuomone, tokį didžiausios parlamentinės frakcijos nario, Ūkio ministro elgesį privalo ištirti speciali Seimo tyrimo komisiją, o įvertinimą duoti Seimas ir visuomenė.

Liberalų ir centro frakcijos sekretoriatas

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *