Liberalcentristai: „Darbiečiai apsižiūrėjo, kad jų karalius nuogas”

Opozicinės Liberalų ir centro sąjungos frakcijos Seime nariai yra pasipiktinę, bet nenustebę dėl  valdančiosios koalicijos sprendimo atsisakyti siekio įteisinti tiesioginius mero rinkimus 2007 metais.

„Valdantieji aiškina neva nebespėsią priimti reikiamų Konstitucijos pataisų iki kitą pavasarį rengiamų savivaldos rinkimų. Niekam nė motais, kad apie šių pataisų reikalingumą koalicijos partneriai tuščiai plepa daugiau nei metus.

Todėl dėsningas atrodo ir valdančiųjų parengto spektaklio „Tiesioginiai mero rinkimai”, finalas. Nors Seimo pirmininko A. Paulausko lūpomis, paskelbta valdančiosios koalicijos išvada, kad po diskusijų apsispręsta, tik dėl to, kad tokių rinkimų reikia, jau nebeatrodo juokinga”, – teigia LiCS frakcijos seniūnas Algis Čaplikas.

Straipsniai 1 reklama

Liberalcentristas yra įsitikinęs, kad sprendimą atidėti tiesioginių mero rinkimų įteisinimą lėmė valdančiosios daugumos, ir visų pirma, Darbo partijos pragmatizmas.

„Tai klasikinė tragikomiška situacija. Taip ilgai visuomenei žadėję pasiūdinti karaliui naujus drabužius, „darbiečiai” galiausiai apsižiūrėjo, kad nepaisant jų pastangų karalius vis tiek liks nuogas. Kitaip tariant, planavę nugalėti 2007 m. savivaldos rinkimuose tiesiogiai renkamų merų pagalba, darbiečiai vis dėlto suprato, kad iš tiesų, būsimuose savivaldos rinkimų sąrašuose jie neturi asmenybių galinčių patraukti rinkėjus.”, – mano A.Čaplikas.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *