Liberalai demokratai kviečia KTU studentus nesitaikstyti su vadovybės savivale

Švietimo ir mokslo ministrui

Lietuvos universitetų Rektorių konferencijai

Kauno Technologijos universiteto Studentų atstovybei

Straipsniai 1 reklama

SEIMO LIBERALŲ DEMOKRATŲ FRAKCIJOS PAREIŠKIMAS

Seimo Liberalų demokratų frakcija solidarizuojasi su Kauno Technologijos universiteto (KTU) studentais, protestuojančiais prieš jų akademinių ir pilietinių teisių paniekinimą.

Renkant universiteto rektorių buvo paniekinti teisėti studentų reikalavimai atsižvelgti ir į jų nuomonę. Studentai, gindami savo teises, pagal galiojančius įstatymus kreipėsi į teismą. Nepakanti ir nepripažįstanti savo klaidos universiteto vadovybė ėmėsi susidorojimo su studentais veiksmų. Toks vadovybės elgesys kertasi su Europos universitetų tradicijomis ir vertybėmis, su Europos Sąjungos nuostatomis dėl studentų ir universitetų vadovybės bendradarbiavimo. Universiteto vadovybės veiksmai prieštarauja ir Didžiajai Europos universitetų Chartijai, kurią pasirašė KTU rektorius.

Kviečiame studentus nesitaikstyti su universiteto vadovybės savivale, kuri yra universitete išsikerojusios feodalinės tvarkos bei korupcijos priedanga.

Universiteto vadovybės represinis studentų atstovybės veiklos skaldymas, psichologinis smurtas prieš studijuojantį Lietuvos jaunimą yra viena iš “protų nutekėjimo” priežasčių.

Reikalaujame, kad gėdingas ir studentų teises paminantis KTU vadovybės elgesys būtų deramai įvertintas ir pasmerktas.

Liberalų demokratų frakcijos seniūnas Valentinas Mazuronis

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *